Cadillac изненада с уникалното купе Elmiraj

24750
Cadillac изненада с уникалното купе Elmiraj
Добре е от време на време да виждаме точно такива потвърждения за това, че американците не са забравили да правят автомобилен дизайн.

Определението за този автомобил, дадено ни от Cadillac, е gran coupe. Карах едно такова на BMW и ясно си спомням, че то е с четири врати, докато тук те са само две. Това обаче едва ли има някакво особено значение, тъй като Elmiraj е грандиозен, черпещ вдъхновение от Eldorado от 1967-а. Т.е. от класика на американското автомобилостроене и духа на която е конструиран и този прототип. Той е огромен на размери, помпозен, разточителен. Все неща, които радват окото. А именно това е целта на този прототип, който няма да види бял свят. Както не видяха бял свят е Sixteen и Ciel, но пък те, както и Elmiraj, дадоха и ще даде много поводи да се говори за Cadillac в близките години.

 

Потвърдено! Cadillac ще направи лимузина

  Изпълнителният директор на General Motors Дан Акерсън потвърди плановете на компанията за нов седан, който ще бъде позициониран...

Elmiraj интерпретира традиционните за Cadillac остри форми, макар и малко по-плавен ход на "четката". В предрадиаторната решетка се виждат препратки от предишния толкова помпозен концепт – Ciel, от който Клей Дийн също е черпил вдъхновение. Интериорът е едновременно супер изчистен и супер футуристичен, допълнен от много, ама много дърво и кожа. Все неща, които одобряваме, па макар и само на снимка, тъй като достъпът до Конкурса за елегантност в Бебъл Бийч е доста ограничен.

 

По отношение на механиката от Cadillac се задоволиха да кажат само, че двигателят е 4,5-литров V8 с две турбини, генериращ 500 к.с. и 678 Нм.

Ето го BMW M4 Coupе. Засега с определението концепция

Първото нещо, което прави впечатление, е разработения ексклузивно за модела цвят Aurum Dust. Големите въздухозаборници отпред, издължен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com