Citroen представи супер атрактивния концепт Aircross

17328
Снимки:

Във връзка отбелязването на 50 милиона продадени автомобила от създаването на марката преди 95 години, Citroen разкрива поредния изненадващ, креативен и дързък концептуален модел, който доказва нейната способност да се развива и позиционира.

Aircross (4.58 м x 2.1 м x 1.80 м) впечатлява с много неща, но едно от тях са широките колела (275/42 R 22). Последните са разработени специално за Aircross от Continental и включват шарки с по-големи елементи и по-дълбоки канали по дължината на гумата.

Гладките и хармонични предна и задна броня представят изцяло идентичността на  Citreon. В предницата виждаме дизайна на светлинния подпис, разположен на две нива, познат от C4 Picasso. Отзад, светлините с ефект 3D се отличават със своя графичен поглед, който не се прекъсва в центъра. Тези, познати за Citroen елементи, са свързани от покрив с плаващ дизайн и непрекъсваема остъклена повърхност, които са част от отличителния дизайн на Aircross.

Голямо признание за новия DS 5

След концептуалния автомобил DIVINE DS, отличен миналия септември с наградата „Най-добър концептуален автомобил“ на Световн...

 

При Aircross, Citreon прави нов прочит на представените при C4 Cactus защитни елементи на купето - Airbumps®, и ги адаптира към изискванията на SUV сегмента. Докато замисъла на Airbumps® е да предпазват купето от наранявания и одрасквания в ежедневното шофиране, Alloy Bumps предпазват от странично нараняване посредством своята видима „подложка”. Защитните елементи Alloy Bumps са изработени във формата на пчелна пита от т. нар. алуминиева пяна - с много висока степен на поглъщане на удари. Това е материал, използван при моторните спортове, който предлага защита, лекота и стил. Alloy Bumps са новост за сегмента SUV и са адаптирани към неговите нужди.

 

Citroen Aircross осигурява същото усещане за удобен диван, както и при C4 Cactus, но тук в подчертан офроуд-стил. Физическият комфорт е подкрепен най-напред от седалките с размер “king-size”. Визията на седалките e едновременно футуристична и новаторска, с обработка тип 3D и препратка към винтидж материалите.

Козметични промени и нови двигатели за Citroen C4

Лансираното през 2010 г. второ поколение на Citroen C4 с произведени вече над 450 000 броя в завода в Мюлуз, Франция, преминава през за...

Всички пътници на борда могат да се възползват от: цифрови екрани. В допълнение на основния дисплей, CITROËN Aircross разполага с два 12-инчови панорамни HD екрана, които предлагат изцяло ново графично представяне, вдъхновено от света модата и на обзавеждането. Eдин от двата цифрови екрана може да бъде предаван между пътниците само с едно движение. Това им дава възможност да получават информация за пътя, да  гледат филми, да избират музика или дори да изберат какво културно мероприятие да посетят.

 

Citroen Aircross се задвижва от plug-in хибридна технология (бензин) и разполага с електрически мотор. Електрическият мотор, разположен на задната ос, е с мощност 95 к.с. (70 kW) и въртящ момент 200 Nm. Той се задвижва от литиево-йонни батерии, които се зареждат само за три часа и половина в домашната мрежа. Електрическият мотор е комбиниран с бензинов двигател 1.6 THP с мощност 218 к.с. (160 kW) и въртящ момент 275 Nm.

Божественият DS е едно от бижутата в Париж

Няма съмнение, че Lamborghini Asterion e гвоздеят в програмата на тазгодишния автомобилен салон в Париж. Това далеч не означава, че във...

Никакви компромиси не са направени по отношение на удоволствието по време на шофиране. Точно обратното, когато педалът на газта се натисне докрай, функция boost комбинира усилията на двата мотора и осигурява представяне на топ ниво (с 313 к.с.) без това да влияе на разхода и емисиите (1.7 л/100 км и 39 г/км CO2). Citreon Aircross ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,5 секунди! И същевременно в града могат да се изминат до 50 км само на електричество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com