Фейслифт за Opel Meriva

50131
Фейслифт за Opel Meriva

Второто поколение на Meriva дебютира през 2010 г., въвеждайки на пазара своите отличителни задните врати FlexDoors и уникалната гъвкава система на седалките. Сега Opel представя на пазара новата Meriva (както я наричат те, а в действителност това си е само един фейслифт), която ще направи световната си премиера в рамките на автомобилното изложение в Брюксел в средата на януари (16-26 януари, 2014 година).

Моделът се отличава с обновеното си лице, което носи характерните белези на наскоро дебютиралото на автомобилното изложение IAA във Франкфурт ново издание на Opel Insignia. Изпъква хромираната решетка и блестящо оформление на предните светлини. Технологията LED вече се предлага за дневните предни светлини, както и за задните.

Фейслифтът на Meriva предлага новото поколениe 1,6 CDTI, който наскоро отбеляза своята премиера в Zafira Tourer. Първоначално двигателят ще се предлага във вариант с мощност 136 к.с. и максимален въртящ момент 320 Нм. Средният разход на гориво при него е едва 4,4 л/100 км, а емисиите на CO2 са само 116 грама на километър - с 10 процента по-ниска стойност от тази при предходния 1,7-литров агрегат с мощност 130 к.с., независимо от значително подобрените характеристики на ускорението и динамиката като цяло. В течение на 2014 година на пазара ще бъдат представени и още дизелови двигатели с работен обем 1,6 литра, още по-нисък разход на гориво и по-ограничени емисии на CO2.

В допълнение към 1,6-литровия дизелов агрегат, всички бензинови двигатели и варианта на пропан-бутан (LPG) на новата Meriva вече отговарят на строгите изисквания и ограничения на нивата на емисиите на бъдещата екологична норма Euro 6. 1,4-литровите бензинови двигатели (120 к.с. и 140 к.с.) вече се предлагат в съчетание с модернизираната шестстепенна автоматична трансмисия с понижено вътрешно триене.

Новата Meriva вече предлага и новата модерна инфоразвлекателна система IntelliLink с вградена, бърза и удобна за употреба навигационна система с функция за гласово управление. Инфоразвлекателната система Navi 950 IntelliLink се предлага серийно с пълна картова навигационна информация, покриваща цяла Eвропа.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com