X
 
 

Fiat Chrysler и PSA Group признаха, че готвят обединение

1174 0
photo of Fiat Chrysler и PSA Group признаха, че готвят обединение
Снимка: PSA
Два от водещите автомобилни производители - Fiat Chrysler и PSA Group, признаха, че водят преговори за евентуално сливане, което ще доведе до създаване на втория по големина концерн в Европа след Volkswagen Group.

Сливането на италиано-американския автомобилен производител и на групата PSA ще създаде глобална компания с текуща пазарна стойност от 47 милиарда долара - приблизително същия размер като на японската Honda Motor. Разговорите започват няколко месеца, след като Fiat Chrysler и PSA проучваха възможностите за партньорство за обединяване на инвестиции за производство на автомобили в Европа. Тона стана след краха на преговорите между Fiat Chrysler и френската група Renault през юни.

Fiat Chrysler засега се отказва от сливане с Renault

Автомобилният производител Fiat Chrysler оттегли офертата си за сливане с Renault, след като френската автомобилна компания отложи реш...

Френското правителство ще играе ключова роля в предстоящата сделка, тъй като Франция е един от най-големите акционери в PSA, чиито марки включват Peugeot, Opel и Citroen. Според анализаторите, сливането между FCA и PSA има далеч по-големи шанс за успех, отколкото варианта с Renault. Той пропадна именно заради несъгласието на френските властите, както и на Nissan, който е основен партньор на Renault.

В момента водещите автопроизводителите са изправени пред огромен натиск да комбинират сили и да споделят разходите от разработването на платформи за нови модели с електрическо задвижване. Volkswagen вече работи с Ford, а Toyota укрепва връзките си партньори като Subaru и китайската BYD Co.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители