Ford F-150 ще предложи още по-екстремен спортист

2866
Ford F-150 ще предложи още по-екстремен спортист
Снимка: Ford

Концернът Ford готви още по-екстремна модификация на своя най-добре продаващ се модел - F-150. Версията Raptor и в момента е определяна като "спортен пикап", но след промените тя ще получи цели 6 режима на работа на агрегатите, което е рекорд сред подобни автомобили.

Изданието Carscoop твърди, че към съществуващите "комфортен", "спортен" и "снежен" и тем подобни режими ще се присъединят поне още два, които ще са насочени към придвижване в екстремни условия. Първият ще получи името Rock Crawl и ще бъде предназначен за преминаване за възможно най-тежки терени, включващи големи скали и камъни. При него междуосевият диференциал ще блокира, ще се включва понижаваща предавка и електронният комплекс за стабилизация AdvanceTrac ще се намира във възможно най-внимателен режим на движение. Едновременно с това ще се включва предната видеокамера, като тя ще показва на екран в салона точно откъде минават предните колела. Камерата ще работи при скорост до 25 км/ч.

Вторият режим се нарима Baja Mode и имитара втого популярните в САЩ състезания през пресечена местност и пясъци. При него педалът на газта ще бъде по-чувствителен, а 10-степенният автомат ще задържа по-дълго време скоростите. Включването на Baja Mode ще променя системата за стабилизация, а също така няма да позволява на колелата да буксуват.

Освен това по предварителна информация водачът на новия Ford F-150 Raptor ще получи възможност за индивидуални насторйки на управляващата електроника, а също така ще може напълно да изключи всички системи за безопасност. Продажбите на новата версия на спортния пикап ще стартират до края на годината. Самият модел бе представен още през 2015 г., но техническите му характеристики се държат в тайна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com