Ford Focus остава най-продаваният модел в света за 2013

41145
Ford Focus остава най-продаваният модел в света за 2013

Ford Focus запазва титлата си като най-продавания модел в света за 2013 г., според анализираните от Ford току-що излезли годишни данни на Polk за регистрациите на нови автомобили. Новината идва точно преди глобалния дебют на новия Focus седан на международното изложение в Ню Йорк другата седмица.

Регистрациите на Focus са с ръст от 8,1% и 1 097 618 продадени автомобила по света през 2013 г., в сравнение с 1 014 965 през 2012 г., вкл. 317 110 регистрации в Европа миналата година – 29% от общите регистрации. На Китай се пада над един от всеки три продадени автомобила Focus по света, според данните на Polk.

Фейслифт и нови двигатели за Ford Focus

Обновеният Ford Focus ще видим на започващото другата седмица автомобилно изложение в Женева. Фейслифтът на най-продавания модел на Fo...

Новият Focus е с по-изискан дизайн, включващ нови капак, решетка, фарове, стопове и променен заден капак. Отвътре цветовете и материалите са с изчистен и модерен вид, сатенирани хромирани детайли, нови облицовка на седалките, контролни уреди и технологии, вкл. отопляем волан.

Представянето на Focus седан и на електрическия Focus в Ню Йорк следва дебюта на модела във версиите хечбек и комби в Женева през март т.г. Нов спортен Focus ST ще бъде показан по-късно тази година.

Ford произвежда Focus в осем завода на четири континента. Производствените центрове в Германия, САЩ, Русия, Китай, Виетнам, Тайланд, Тайван и Аржентина имат общ капацитет над 1,5 милиона автомобила Focus годишно или повече от два на секунда. От представянето на Focus през 1998 г. досега от най-желания модел в света за две поредни години са продадени над 12 милиона автомобила глобално.

Данните на Polk също потвърждават, че Ford Fiesta е завоювала мястото на най-продавания малък автомобил в света, със 735 299 регистрации за 2013 г. Регистрациите на двата компактни модела на Ford – Fiesta и Focus – възлизат общо на 1 832 917 автомобила за миналата година, което е 4.3% ръст спрямо 2012 г.

Ford ще е най-продаваният бранд в Америка

Вече влязохме в 2014 г., а отминалата година дава много поводи на Ford за гордост. Поредният такъв е очакването на компанията да продад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com