X
 
 

Ford намали печалбата си в името на успеха

1317 0
Ford намали печалбата си в името на успеха
Снимка: Getty Images/Guliver
Печалбата на корпорацията Ford за 2017 г. е по-малка от предвидената и това се дължи на големите инвестиции в технологиите на бъдещото – електромобили и автомобили с автономно управление. Това става ясно от публикувания финансов отчет на производителя от Мичиган за миналата година.

Според генералния директор на корпорацията – Джеймс Хакет, през 2017 г. са постигнати колосалния успехи в подготовката на новата стратегия на Ford. Тя се казва „Умен транспорт – умна среда”, като инвестициите в нея ще продължат и през настоящата 2018 г. Идеята е оздравяване на операциите и постигане на високи резултати за бъдеще.

Ford си купи още две „умни” компании

Компанията Ford Smart Mobilty LLC, която е част от американския автомобилен концерн Ford и се е специализирала в разработката и предлаг...

Като финанси Ford записва чиста печалба от 7,3 млрд. долара за 2017 г. Това е с цели 23% по-малко от 2016 г., а основните причини за това са порасалите цени на суровиите и курсът на долара. В компанията очакват тази тенденция да се запази и през настоящата година. Като цяло приходите на Ford са се увеличили с 3% и достигат ниво от 145,7 млрд. долара.

Основната печалба (преди изплащането на данъците за 2017 г.) се дължи на бизнеса на компанията в Северна Америка. Като цяло във Ford са доволни от резултатите, тъй като са изплатили премия от 7500 долара на 54 000 свои служители. Споразумение за това беше постигнато по-рано с представители на Обединения профсъюз на автомобилните производители.

Корпорация търпи загуби от оперициите си Южна Америка, Африкя и на Близкия Изток, където продажбите са спаднали значително. По-добро е положението в Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, но и там има отстъпление в резултатите. Това обаче се компенсира от резултата на кредитното подразделение Ford Credit, чиято печалба е 2,3 млрд. долара (с 431 млн. повече от 2016 г.).

 

Ford се готви за по-голяма експанзия в света на електромобилите

Американският автомобилен гигант Ford ще увеличи инвестициите си в електромобилите и планира да похарчи 11 милиарда долара до 2022 годи...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално