Ford се завръща в Льо Ман

14030
Снимки:

През 2016 г., 50 години след историческия 1-2-3 триумф в надпреварата, Ford ще стартира на „Сарт“, но в категория LM GTE-Pro.

 

Както се и очакваше, точно в навечерието на „24 часа на Льо Ман“, Ford хвърли голямата новина: през 2016 г. компанията ще се завърне на легендарното трасе с напълно новия състезател Ford GT. За съжаление Ford няма да участва в клас LMP1, където да застане срещу новите шампиони от Porsche, детронирали дългогодишния доминатор Audi. Вместо това Ford ще участа в клас LM GTE-Pro, но и там няма да е никак лесно, защото ще трябва да се бори срещу Corvette, Aston Martin и Ferrari. А именно срещу последния екип Ford постига най-големите си успехи в 24-часовата надпревара.

В петък се очаква голяма новина от Ford: GT състезател?

Ford обяви, че в петък ще бъде направено „голямо Ford Performance съобщение“. Детайли няма, като се знае само, че на 12 юни...

 

Новият състезателен автомобил ще вземе пълно участие във WEC шампионата, както и в TUDOR United SportsCar Championship. Състезателният дебют на Ford GT40 ще се състои през януари догодина, когато той ще стартира в Rolex 24 в Дейтона. За цялата програма Ford обединява усилия с Chip Ganassi Racing.

 

Автомобилът ще се задвижва от адаптиран за състезателни нужди битурбо 3,5 V6 EcoBoost двигател. Ford казва, че моделът няма само да се състезава в класа LM GTE-Pro, а ще пренесе състезателната си технология в серийните модели на компанията. Пример за нещо такова е високоефективната динамика, оптимизирани EcoBoost двигатели и олекотена конструкция с карбон и композитни материали.

Легендата е жива! Ford GT40 разтърси Детройт

Господи. Боже. Мой! Ford не са се шегували, когато заявиха, че спортната им гама ще стане много по-добра в близко бъдеще. Доказателство...

Серийният и състезателният Ford GT40 ще бъдат лансирани догодина, когато компанията ще отбележи 50 години от триумфалната си 1-2-3 победа в „24 часа на Льо Ман 1966“, който след това е последван от победи през 1967, 1968 и 1969.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com