Ford сваля разхода на 3 свои модела

1657
Ford сваля разхода на 3 свои модела
Снимка: Ford

Компанията Ford обяви, че три от модели на марката - семейството Mondeo и минивановете S-Max и Galaxy, ще бъдат оборудвани с по-икономичен двигател. Автомобилите ще излязат на пазара с усъвършенстван 2,0-литров дизелов TDCi агрегат в два варианта на мощност - 150 и 180 к.с.

Новите настройки на програмното обезпечение на мотора са позволили да се увеличи икономията на гориво с около 7%. С толкова са намалени и нивата на вредни емисии СО2. Така всички версии на Mondeo, оборудвани с 6-степенна скоростна кутия PowerShift и предаване към предната ос, вече харчат 4,6 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 са 120 кг/км. Показателите на S-Max и Galaxy с аналогичен агрегат са съответно 5,0 л/100 км и 129 г/км, и 5,2 л/100 км и 134 г/км. За трите модела също така ще се предлага 2ь0-литров би-турбо дизел TDCi с 210 к.с., както и два бензинови мотора от семейството EcoBoost. По-малкият е 1,5-литров със 160 к.с., а по-мощният - 2,0-литров с 240 к.с.

Освен оптимизиран дизелов мотор, Mondeo, S-Max, Galaxy, а също така и новият Mustang са получили мултимедиен комплекс SYNC 3, поддържащ операционните системи  Apple CarPlay и Android Auto. На по-късен етап същата технология ще се появи и в кросовъра Еdge. Освен това нивото на оборудване Titanium, предлагано за повечето модели на Ford, вече разполага със система за безключов достъп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com