X
 
 

Хърватия също влиза в битката за новия завод на Volkswagen

1192 0
photo of Хърватия също влиза в битката за новия завод на Volkswagen
Снимка: Volkswagen
Хърватия също влиза в битката за новия завод на Volkswagen. Това съобщава съобщава местното издание "Вечерний лист", цитирано от БНТ.

Според анонимен източник на изданието от хърватското Министерство на икономиката, страната ще се включи в надпреварата за новия завод на Volkswagen заедно с България, Сърбия и Румъния. Очаква се инвестицията да надвиши 1 млрд. евро и да осигури нови 4000 работни места.

Плевнелиев призова Радев да спре избора на Гешев за главен прокурор

"За мен е изключително проблемно, че държавния глава мълчи в такъв важен момент за България, какъвто е изборът на главен прокурор. Аз ...

Заводът на немския автомобилен гигант трябваше да бъде построен в турския град Измир и да е на обща стойност 1,3 млрд. евро. Плановите действия бяха за производство на 300 000 автомобила Passat и Skoda.

Засега VW отложи отново крайното официално решение къде ще бъде локализиран новият завод на компанията. Автомобилният гигант потвърди новината, че се отказва за сега от Турция официално, след като тя първо излезе в германски медии.

Финансовият експерт Емил Хърсев пък коментира пред БНТ, че VW не се е отказала от южната ни съседка окончателно, като попита и имаме ли план как ще връщаме парите под формата на субсидии, които обещаваме на германската компания, за да дойде у нас. А какво смята един от големите инвестиционни консултанти в България и бивш министър Николай Василев – научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители