Hyundai разработва кръстоска между бензинов и дизелов двигател

52382
Hyundai разработва кръстоска между бензинов и дизелов двигател

Hyundai е започнала разработването на 1,8-литров GDCI (Gasoline Direct Injection Compression) двигател, в който се използват технологии, взиамствани от дизеловите агрегати. Това съобщава Automotive News.

Моторът, съвместно с Delphi и учени от университета в Уисконсин, се разработва от американския технически център на компанията. Двигателят разчита на директно впръскване на горивото и двойно принудително пълнене – турбо и механичен компресор. На тестовете на прототипа на двигателя, генериращ 180 к.с., степенна на сгъстяване е било 14,8:1. В него липсват свещи, а горивото се възпламенява като в дизеловия двигател.

Следващият Hyundai Genesis разкри стила си в официални графики

Все по-близо сме до премиерата на новия Hyundai Genesis, като това си личи и по последните шпионски снимки на модела. Сега обаче от кор...

Бензиновият мотор ще може да се развърта до 5000 об/мин, колкото е диапазонът на традиционния дизелов агрегат. Разликата обаче е, че той ще е с около 25% по-икономичен спрямо традиционните бензинови мотори. Освен това, новият двигател ще може да работи и с бензин с октаново число 92.

Hyundai планира да запоне изпитания на агрегата, монтиран в Sonata. Ако се окажат успешни, той ще влезе в серийно производство. Не се съобщава кога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com