Hyundai ще превзема пазара в Европа с Kona

22832
Hyundai ще превзема пазара в Европа с Kona
Снимка: Hyundai

Очакваната с голям интерес премиера на новия кросоувър от сегмент В на Hyundai се състоя в Сеул. Продажбите на компактния модел, който носи името Kona, в Южна Корея стартират още през този месец. До есента автомобилът ще се появи в Европа, която ще е основният му пазар, както и в Северна Америка, съобщават от компанията-производител.

Hyundai Kona е изграден на изцяло нова платформа, макар по-рано да се твърдеше, че ще използва архитектурата на хечбека Hyundai i30. Размерите на кросоувъра са дължина от 4165 мм, широчина – 1800 мм, височина – 1550 мм и разстояние между двете оси от 2600 мм.

В Hyundai започна затягане на коланите

Корейският производител Hyundai е преминал на „икономичен” режим, след като за четвърта поредна година марката записва нама...

Корейският SUV е получил трапецовидна решетка на радиатора, както и двуетажна главна оптика. Любопитното е, че аlтомобилът може да бъде поръчан в комбинация от два цвята на каросерията. От компанията незнайно защо не показаха снимки на интериора, но се знае, че той е оформен в стила на последните модели на марката, като приборния панел ще бъде поставен сензорен дисплей на мултимедийната система с размери 5, 7 или 8 инча.

В списъка с оборудване на Hyundai Kona влизат система за безкабелно зарядно за смартфони, проекционен дисплей, система за предотвратяване на фронтален сблъсък, функция за аварийно спиране, система за превключване на светлините, адаптивен круиз-контрол и редица други.

Бензиновата гама ще бъде определяна в зависимост от пазара, като тя включва турбомотори 1.0 T-GDI (120 к.с.) и 1.6 T-GDI (177 к.с.), както и 2.0 MPI двигател (149 к.с.), работещ по цикъла на Аткинсън. Най-малкият мотор се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, вторият турбомотор е със 7-степенна роботизирана трансмисия с 2 съединителя, а за 2,0-литровия агрегат се предлага само 6-степенна механична.

За пазара в Европа ще има и версия с 1,6-литров дизел, развиващ 120 к.с. Клиентите ще могат да избират между предно предаване или система за задвижване на четирите колела.

510 к.с за първия SUV на Alfa Romeo

Компанията Alfa Romeo представи на автосалона в Лос Анжелос първия кросовър в своята история. Той се казва Stevio, като най-мощната му ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com