Индийци подготвят хечбек от по-висок клас

964
Индийци подготвят хечбек от по-висок клас
Снимка: Tata Motors

Компания Tata Motors, която предлага един от най-евтините модели на планета - Nano, готви нов хечбек, който ще бъде от по-висок клас. Засега автомобилът носи кодовото название - X451, като ще бъде с 5 врати, а дизайнът му до голяма степен ще напомня този на кросовъра Tata Nexon (на снимките), представен по-рано тази година.

Според изданието Overdrive, прототип на новия модел ще бъде представен в края на 2017 или началото на 2018 г., като само няколко месеца след премиерата му ще започне и серийното производство. В разработката на хечбека основно участие взимат инженери от компанията Jaguar Land Rover, която принадлежи на Tata Motors. Автомобилът ще се разположи над моделите Tata Tiago и Tata Bolt, а нейни основни конкуренти на пазара в Индия ще станат Maruti Suzuki Baleno и Hyundai i20 Elite.

Гамата мотори на хечбека ще се състои от 4-цилиндрови бензинов и дизелови агрегати, а в момента се обсъжда възможността за направата и на хибридна версия. Веднага след излизането на 5-местния модел Tata Motors ще пусне и създаден на неговата база седан, който ще трябва да отмъкне клиенти от Maruti Suzuki Ciaz и Honda City.

През последната година най-големият индийски автомобилен производител съществено обнови гамата си модели. По-рано тази година излезе вече споменатият хечбек Tiagо, който бързо се превърна в бестселър на марката. Предстои появата на субкомпактен седан Kite 5, който използва архитектурата на Tiago, както и на нов флагман на компанията. Това ще бъде кросовър Hexa със система за задвижване и на четирите колела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com