Ива Русинова&Ина Вучкова vs. 458 Italia&911 Turbo S Cabriolet

60374
Снимки: Христо Петров

Тя е красива. Не, те са красиви, защото в тандем изглеждат умопомрачително. Ива и Ина са екип, който може и да няма аналог в света. Убеден съм, че това е най-красивият автомобилен тандем, който се е появявал по пистите. За щастие – това се случва у нас. Вярвам, че тази година родният шампионат за Планинско изкачване ще събира два пъти повече зрители (поне), а спонсорите на Ива Русинова от сега потриват доволно ръце, защото това момиче е запазена марка, бих казал дори, че е маркетингов еталон. А в комплект с Ина Вучкова, неин механик и мениджър, комбинацията става взривоопасна. На пистата, а и в боксовете, защото двете изглеждат потресаващо добре. Сами ще се убедите в това, след като разгледате (задължително) снимковата ни галерия. За тези две красавици се постарахме да намерим достойни партньори. Комбинацията е взривоопасна. Едва издържах на тази гледка три часа, още повече, че съм със слабо сърце. Но професионалистите сме така. Enjoy.

 

Фотограф: Христо Петров

Модели: Ива Русинова&Ина Вучкова

Гардероб: IR Sport Line

Автомобили: ММ Auto, тел.: +3592 8686072; +3592 8687413

Автор: Пламен Георгиев

Бях загубил вяра и всякакъв интерес към родния автомобилен спорт. Топлеше ме единствено споменът от изживяването ми на борда на Audi Quattro S1 на Ники Златков, който преди няколко години ми показа какво означава ускорение до 100 км/ч за под 3 секунди в звяр, генериращ около 900 „коня“. Ники жъне успехи в планинските изкачвания по Европата, а тук 1-2 Mitsubishi-та няма как да ми пленят въображението. Досега. Защото Ива Русинова (a.k.a. Torque Queen) ще се пусне в тазгодишния Планински шампионат. В комбинация с Ина Вучкова (a.k.a. The Mechanic) – двете ще ме накарат да отида на поне 1-2 състезания, защото гледката ще е зрелищна. А още по-зрелищна ще е, когато започнат за пилят гуми. Това е най-красивият тандем, който се е появявал по автомобилните писти у нас, а защо не и по света. Ще се убедите лично и вие в много смелото ми твърдение.

 

Запознанството ми с Ива става по най-характерния начин… във Фейса. За моя изненада на молбата ми за приятелство чичо Фейс ми отговаря, че мога само да „следвам“ Ива (каквото и да значи това). Тази мацка има над 20 000 последователи! Ебаси. Виждал съм я по разни дрифт шоута, но не очаквах подобно нещо. Вярно било: красотата ще спаси света. Ива Русинова за мен е феномен. 1. Първата жена в дрифт шампионата. 2. Тя е един от хората, които започват от самото начало да популяризират този спорт. И един от основните виновници за днешния му успех. 3. Тази година ще е единствената жена в класа на най-мощните автомобили, която ще се състезава в планинския. 4. Най-важното обаче е, че Ива е маркетинг машина. Много красива, с гащеризон и каска, масло под ноктите. Кой истински автомобилен фен не мечтае за такова гадже? И кой спонсор в бранша не мечтае за такава „платформа“ за реклама?

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ 50-ИНА СНИМКИ ТУК

С тези очи, крака и умения – нямаше как да е другояче. Не я дават постоянно по телевизията, не води телевизионен формат, нито е трябвало да се прави за смях в риалити, не я снимат постоянно, нито я канят през ден в сутрешен блок. Не си показва циците в театъра или киното. Но въпреки това, когато сутрин напише във Фейса „Добро утро, измих си зъбите“, с „Браво“ й отговарят 500-600 човека. А когато пусне снимка – лайковете скачат над 2000. Ако аз бях спонсор, щях да й се моля да ми бъде рекламно лице. Тя обаче има друго мнение. За момента уточняваме спонсорите за този сезон, но генерален спонсор ще бъде IR Sport Line - моята собствена модна линия за моторспорт и фитнес дрехи и аксесоари. Не бих предостъпила генералното спонсорство на друга фирма, тъй като искам да инвестирам в собствената си реклама.

 

Говори в множествено лице, защото вероятно визира Ина Вучкова, тази убийствено добра комбинация до нея. Напукаха ми очилата, още докато слизаха от колата си. След тия снимки трябва да си купувам нови, а не са евтини. Ина, освен най-добра приятелка, този сезон ще бъде и в ролята на механик и мениджър на отбора. Вече проведохме няколко обучения и тестове относно работата й като механик, и тя се справя изумително добре. Ходи с един тефтер и записва всичко в детайли, толкова сериозно отношение рядко съм срещала и в професионалните отбори. Така че, въпреки че повечето хора гледат с насмешка на понятието „механик“, добавено пред името на толкова красива и нежна жена, аз съм убедена,че тя ще изуми 100% от моторспорт обществото у нас и в чужбина. Освен това тя организира всички събития, на които ще участваме, логистиката, маркетинга и т.н., а същата организационна функция изпълнява и като цяло в моя живот, защото без нея той би бил пълен хаос.

 

Не я подценявам, но механик? Както и да е. Да минем на моторспортна тема. Пускаш се в планинския. Значи ли това, че няма да участваш в дрифт шампионата? Дрифт шампионат за момента няма да има в България, или поне не фигурира в календара за 2016 на БФАС. Но пък за сметка на това ще взимам участия във всички дрифт шоута, дрифт дейове и други шоу програми с Nissan 350Z. Ураааааа. Шоу ще има. Каквото е и предположението ми за целта й да участва в планинското. Досегашният ти начин на каране няма ли да ти пречи в Планинското? Това с „хлъзгането“ го преодолях вече, иначе наистина е много трудно да превключиш от едната вълна на другата. Като цяло тепърва се уча да карам 4х4 автомобил, а това е най-трудното предаване за научаване и владеене. Определено няма да гоня класирания, по-скоро искам да радваме публиката и да се забавляваме. Може би от догодина ще помисля над евентуални подобрения по Subaru-to. Засега ще се задоволя само с основна ревизия и настройки, защото през този сезон ще трупам опит и километри.

 

Наясно съм, че двете състезателни машини на Ива са коренно различни една от друга. Но това не значи, че всички вие трябва да го знаете, затова моля Русинова да каже основните разлики между автомобилите за дрифт и планинско. На първо място тази за дрифт е със задно предаване задължително, а тази за планинско е 4х4. Дрифтаджийките са с увеличен ъгъл на завиване, различни настройки на окачването, наклоните на колелата, нямат големи ъпгрейди по спирачната система, но пък имат сериозни подобрения по охладителната система. При тази за планинския шампионат спирачките са от първостепенно значение, а охлаждането е по-улеснено, тъй като автомобилът се движи направо. Разликите са наистина много.

 

Толкова много, колкото са и разликите между Toyota, Audi и Subaru. Състезателните коли на Ива. Но стига толкова коли. Ще я питам нещо за голямата й любов, да пожълтееме малко и ние. Subaru –то беше детската ми мечта, а сега е голямата ми любов. Вече сме 4 години заедно, а аз всеки ден се усмихвам, щом я видя сутрин, и се обръщам да я погледам, щом я заключа и тръгна да се отдалечавам... Усещането към нея мога да го нарека съвсем искрено – любов, дори зависимост. Всеки ден, щом чуя звука на боксера, усещам онези пеперуди в стомаха, които усещат влюбените. И определено никой човек не може да задържи толкова години вниманието и любовта ми, колкото тази кола. Уникална е!

 

Ок, щом само за коли, трябва една жена да отсъди един житейски казус: BMW или Audi? BMW не харесвам изобщо, а Audi е любимата ми марка автомобили. Бих искала да карам RS5 или RS6 за градско каране. Що се отнася до моторспорт, отново Audi е сред фаворитите ми с легендарния S1.

С Ина са невероятен тандем. Изглеждат страхотно, а това е формула, която очевидно работи. Не мислиш ли да пробваш тази формула в чужбина, където парите и спонсорствата са в по-големи размери? Определено мисля да опитаме и навън, в европейския дрифт шампионат, но това ще е от следващия сезон. Много ми се иска да карам пак навън, там хората са различни, радват се на успехите ти и оценяват труда ти. В България манталитетът ни е много грозен и те кара да се замисляш заслужава ли си изобщо да хабиш толкова труд, време, здраве, пари и нерви, за да получаваш подобно отношение. Тук има много малко интелигентни хора и лошото е,че точно те са тихи и притеснителни, а глупаците са шумни и създават впечатлението,че сме народ –диваци.

 

Дано не те нахейтват сега, но пък дори и да го направят, ще има 5 пъти повече лайкове. Каквито се събират в огромни количества, когато тя постне нещо на IR Sport Line. Как се вписват маслото под ноктите и модата, тъй като ти имаш и своя модна линия? IR Sport Line се „роди“ преди 3 години, когато започнах да шия дрехи за себе си или да си щамповам тениски по мой дизайн. Никога не съм обичала обиколките по моловете и магазините, това ме изнервя, а и нищо не си харесвам. Затова реших сама да си ги правя. В последствие хората около мен ги харесаха и искаха и за тях. Приятели ми подхвърлиха идеята,че мога да ги продавам… и така и започнах. Сега освен дамска модна линия, имам моторспорт линия, както и фитнес такава. Доста планове за развитие имам, но истината е,че покрай състезанията и колите е много трудно да остават пари и за тях, и за реинвестиция в новите ми идеи за бизнеса.

 

През миналата седмица отново се разшумя около Русинова, след като в мрежата се появи видео на сняг с нея и Ангел Караньотов, който можеше да завърши и доста зле, дори трагично, след като мото шампионът падна на метри пред Subaru-то. Казваш за едно издание, че сте много добър тандем с Ангел и имате бъдеще. Що е то? С Ангел изключително много си пасваме като характери. За него мога да кажа само,че е най-възпитаният и в същото време най-талантливият мъж, който познавам, а тази комбинация определено удря в десятката на моята скала за оценка на мъже! Под добър тандем за в бъдеще разбирам това, че имаме съвместни планове в автомобилния спорт, но това ще стане ясно съвсем скоро, не искам да развалям изненадата.

Скандална фотосесия: Секси модели рекламират ковчези (снимки 18+)

Голи, секси манекенки рекламират ковчезите на полската фирма "Линднер", пише сайтът Рокнюз 24. Една от миските е атрактивна вдовица по...

 

Я кажи, гаджетата ти имат ли комплекс за малоценност покрай теб? Най-малкото можеш да ги засрамиш на пътя (или пистата), а за един мъж това винаги е проблем… ДА, повечето мъже са комплексари по една или друга причина. Това се отразява и в отношението им към жената, което е доста грозно. Те не се чувстват достатъчно добри до жена като мен, която е самостоятелна на 100%, има изграден собствен бизнес, бори се наравно с мъжете, знае какво точно иска от живота и няма проблем да го постигне. Това ги кара да се чувстват безполезни, което всъщност си е точно така. За това уважавам мъжете, които не са комплексирани и знаят как да накарат една силна жена да се чувства жена до тях. А за това се изисква доста интелект и воля!

И накрая един въпрос, който не ми даваше мира от самото начало на снимките. Карането възбужда ли те? Да, определено бих потвърдила едно такова сравнение! Адреналин... чиста химия, можеш да го откриеш навсякъде:)

 

Ето и другите две красавици на снимките. Класическата берлинета с централно разположен V8 двигател се появява като конфигурация през 1973 г. във формата на 2+2 Dino 308 GT4. Пред 22 години (1994) идва F355, който повечето феновете на италианската икона посочват като най-запомнящото се „baby“ Ferrari. След като спира производството на 3,5-литровото F355 през 1999 г., на бял свят се появяват последователно 360 Modena и F430. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че 458 Italia е „бейби“. Но, с някои забележими изключения, Italia е най-добрият пример за това как трябва да изглежда един автомобил с централно разположен V8 двигател от Маранело.

Знам как изглежда това красиво творение. Знаех, че ще е величествено шумен с този 4,5-литров V8 двигател, развъртащ се до 9000 об/мин. Но не бях подготвен за поражението, което нанесе върху отворените ми слухови нерви, когато го форсирах в подземния гараж. Потресаващо. Знам, че ще е бърз и динамичен с тези 570 к.с. и вудуто, което Ferrari прави на механиката. Щях да съм дяволски щастлив, ако можех да го изрежа веднъж. Но тази възможност нямах. Топли ме споменът за 599 GTB. За мое щастие имах възможността да съзерцават тези три прелести в продължение на часове. Това е автомобил без компромиси. Както и горещата комбинация с Ива и Ина.

Бляскавата гола фотосесия на Бионсе

Бионсе блесна за пръв път без дрехи на корицата на списание Flaunt. Оригиналната фотосесия, дело на Тони Дюран, е заснета още през 2011...

 

И понеже не мога да преглътна черното на тази Italia, вкарахме малко синьо за цвят. Направихме го съвсем скромно – във формата на Porsche 911 (997) Turbo S Cabriolet. Не сме го избрали случайно. Ако се погледнат само динамичните му характеристики, никой не би могъл да каже, че няма да получите най-доброто. Защото говорим за ускорение до 100 км/ч за 3,2 сек и спринт от 0 до 160 км/ч за 7,1 секунди. Казано по друг начин – това е по-бързо спрямо 458 Spider, но с над 100-ина хиляди лева по-евтино. Постига това благодарение на 3,8-литров, 6-цилиндров редови двигател с турбина, генериращ 560 к.с. Взима четвърт миля за 11,1 секунди при скорост от 200 км/ч. Може още много, но най-важното е, че изглежда мега красив. Нали?

 

Тази фотосесия нямаше да е възможна без любезното съдействие на MM Груп. От основаването си през 2005 г. MM Auto е пазарен лидер в премиум сегмента за продажба на автомобили и авто услуги. MM Auto се гордее с продадените над 3500 автомобила на обща стойност около 3 млрд. лева. Компанията разполага и с филиал в Германия, най-големият автомобилен пазар в Европа. Именно този стратегически ход на екипа дава възможност да се достигне до най-добрите търговци и производители.

Чрез глобалното си пазарно поведение MM Auto търгува и извън обичайните си пазари – Русия, Близък Изток и Азия. Дружеството е в договорни отношения с някои от най-желаните автомобилни марки Mercedes Benz, BMW, Audi, MINI и Land Rover.

MM Auto е част от MM Group, която е гарант за високо качество през изминалите 20 години. Цялостната концепцията на групата е да предостави комплексна услуга, поради което MM Broker работи в нужната за всеки клиент симбиоза с MM Auto. Може да научите всичко на http://mm-bulgaria.com/. За допълнителна информация: 3592 8686072

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com