Изцяло новият Ford Tourneo Connect се присъединява към 5-звездната гама на Ford, сертифицирана от Euro NCAP

4557
Изцяло новият Ford Tourneo Connect се присъединява към 5-звездната гама на Ford, сертифицирана от Euro NCAP
Снимка: Ford Tourneo Connect

Изцяло новият многофункционален Ford Tourneo Connect е най-новият модел на Ford, който получи 5-звездна оценка за безопасност от Euro NCAP.  

Максималният рейтинг е обявен в момент, когато производството на Tourneo Connect вече е в ход. Функционалният адаптивен и просторен интериор със седем места, опцията за две гъвкави дължини на базата и стилнатс серия модификации, включваща вариантите Active, Titanium и Sport, са най-характерните белези на новия автомобил. Очаква се първите доставки към клиенти да започнат през пролетта на тази година.  

Изцяло новият Ford Tourneo Connect получи следните оценки: 84% за защита на възрастни, 82% за защита на деца в купето и максимални точки при странични краш-тестове. Независимата организация за безопасност на превозните средства също така изтъкна като ключови функциите на технологиите в помощ на водача на Tourneo Connect, включително предупреждение за водача, системата за поддържане на лентата и технологията за предпазване от сблъсък чрез автономно спиране.  

„Клиентите на семейни автомобили инстинктивно ценят безопасността и вярваме, че никой от тях не бива да се замисля, дали неговият Ford обгрижва достатъчно добре сигурността му“, каза Стюарт Саутгейт, директор Инженеринг за безопасност във Ford Европа. „Изцяло усъвършенстваните функции в помощ на водача на нашия нов Tourneo Connect са предназначени да помагат на шофьорите, предотвратявайки или смекчавайки тежестта на произшествията и осигурявайки защита в случай на сблъсък, така че семействата да могат спокойно да се насладят на пътуванията си.“  

Ford представи новото Tourneo Connect

Европейското подразделение на Ford представи новото поколение на модела си Tourneo Connect. Автомобилът трябва да играе основна роля в ...

Проектиран да осигурява активния начин на живот на клиенти, които едновременно обслужват и малкия си бизнес и семейните си нужди с изцяло новия Tourneo Connect, моделът предлага втори и трети ред седалки, които могат да падат напред, да се преобръщат или демонтират изцяло, както и сгъваща се до плоска повърхност предна пътническа седалка. Така се създава просторно товарно пространство за безопасно транспортиране на работно или спортно оборудване с дължина до 3 метра. 

Усъвършенстваните нови дигитални технологии в купето включват 10-инчов централен екран за лесен достъп до навигация, контрол върху аудио системата, климатичната инсталация и свързаността в купето, както и 10,25-инчово дигитално табло пред водача, заместващо традиционните аналогови уреди.  

За първи път клиентите на Tourneo Connect могат да изберат автоматична трансмисия, както с бензинови, така и с дизелови двигатели, а също така и система за задвижване на четирите колела, налична с 2,0-литровия дизелов двигател EcoBlue. 

Tourneo Connect се присъединява към останалите леки автомобили Ford с максимални 5 звезди за безопасност от Euro NCAP: изцяло електрическия Mustang Mach-E и електрифицираните Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta и Mondeo.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com