Koenigsegg One:1 би могъл да детронира Veyron SS

79087
Koenigsegg One:1 би могъл да детронира Veyron SS

Koenigsegg потвърди, че лимитираната серия One:1 ще бъде представен на започващото през март изложение в Женева, съобщава gtspirit.com.

Ще бъдат произведени само шест екземпляра, но и шесте вече са продадени. Това не може да се смята за изненада, тъй като One:1 разполага с необходимия му арсенал, за да се превърне в най-бързия сериен автомобил в света. И тук на преден план излизат цифрите.

Името на автомобила, One:1, идва от съотношението мощност – маса: 1400 к.с. в купе, тежащо 1400 кг, като в това число се включват всички течности и теглото на средно тежащ пилот.

Koenigsegg Agera S Hundra с 1040 к.с.

Пир за окото от карбон, агресивна визия и много мощност. Това е Koenigsegg. Шведската компания празнува любопитен юбилей: 100 произведе...

 

Инженерите на Koenigsegg твърдят, че на теория One:1 може да достигне до над 450 км/ч, но вероятно максималната му скорост ще бъде ограничена от гумите. Шведите са уверени, че One:1 ще постави нов световен рекорд в дисциплините 0-200 км/ч, 0-300 км/ч и 0-400 км/ч. Дори изчисляват, че ускорението от 0 до 400 км/ч ще стане за приблизително 20 секунди.

В момента най-бързият сериен автомобил в света е Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition. Той достига електронно ограничени 415 км/ч. Неограничената версия на автомобила записа 431 км/ч, но серийният модел се продава с ограничител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com