Koenigsegg One:1 с 1341 к.с. ще гони титлата „Най-бърз“

75158
Koenigsegg One:1 с 1341 к.с. ще гони титлата „Най-бърз“

Най-после тотално разкрит! От месеци се говори за този автомобил, който наистина изглежда умопомрачително. А цифрите, които го съпътстват, са още по-невероятни. Това е автомобил, който е създаден с една единствена цел: да стана най-бързият сериен автомобил в света.

 

Koenigsegg One:1 би могъл да детронира Veyron SS

Koenigsegg потвърди, че лимитираната серия One:1 ще бъде представен на започващото през март изложение в Женева, съобщава gtspirit.com....

Шведската компания описва творението си като мега автомобила, тъй като One:1 предлага 1 мегават мощност, което означава, че генерира 1341 к.с. (986 kW) и въртящ момент от 1371 Нм при 6000 об/мин. Това става благодарение на 5,0-литров V8 алуминиев двигател. Но тези цифри звучат още по-зашеметяващо на фона на теглото на автомобила, което е 1341 кг. Т.е. говорим за съотношение 1:1 на мощност спрямо маса, което подсказва и самото име на автомобила: One:1. Разпределението на тези килограми е следното: 44% отпред спрямо 56% отзад, точно като при Agera R.

 

Мощността се управлява от 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и електронен диференциал, които позволяват на модела да изпълнява упражнението 0-400 км/ч за около 20 секунди. Спирането от 400 км/ч на място трае близо 10 секунди, а спирачният път от 100-0 км/ч е само 28 метра. Спирачната система е взета от Agera R, което означава, че One:1 е оборудван с 397-милиметрове вентилирани керамични дискове отпред, докато отзад техният диаметър е 380 мм.

 

Koenigsegg Agera S Hundra с 1040 к.с.

Пир за окото от карбон, агресивна визия и много мощност. Това е Koenigsegg. Шведската компания празнува любопитен юбилей: 100 произведе...

One:1 стъпва върху 19-цолови предни/20-цолови задни карбонови джанти, обути със специално произведени Michelin Cup Tires, чийто скоростен индекс е 440 км/ч. Двигателят се захранва от E85 биогориво или състезателно гориво.

Този звяр ще бъде представен на започващото на 4-ти март в Женева изложение. Ще бъдат произведени само 6 бройки. Дано не му хвърлите око, тъй като те вече са продадени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com