Maserati Alfieri 2+2 в чест на вековния юбилей

41494
Снимки:

Изненадите са едно от най-сладките неща по време на салона в Женева. Те са много и най-често – във формата на атрактивни концепции. Точно такъв е и този автомобил, макар за него да нямаше абсолютни никакви индикации. А и едва ли мнозина са очаквали от Maserati да ни изненадат с нещо.

Но ето го страхотния Alfieri 2+2, който нашепва за нов сериен модел. Дизайнът на концепта е вдъхновен от класическите автомобили като 1957 3500 GT и 1959 5000 GT. Концепцията е базирана на GranTurismo MC Stradale, но е с по-късо с 24 мм междуосие, което навежда на мисълта, че компанията замисля нов базов автомобил. Автомобилът е дълъг 4590 мм, широк е 1930 мм и е висок 1280 мм, а междуосието е с размер 2700 мм. Колелата отпред са 20-цолови, а отзад – 21.

Zegna облича Maserati

Sergio Marchionne, изпълнителен директор на Fiat Group и Gildo Zegna, изпълнителен директор на Zegna Group, подписаха тригодишно спораз...

 

Сърцето на Alfieri 2+2 е атмосферен V8 4,7-литров двигател с мощност 460 к.с. при 7000 об/мин и 520 Нм при 4750 об/мин. Тези параметри се прехвърлят към пътя посредством 6-степенна трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване. Зад ретро джантите се крият Brembo спирачните апарати от MC Stradale с карбоно-керамични дискове.

 

Интериорът е изслючително изчистен, елитарно-технологичен и едновременно с това ретро. Металните детайли са изработени от алуминий и мед, а седалките и таблото са тапицирани с Aniline кожа. Изработените от алуминий спици на волана, планки на волана за смяна на предавките и педалите са с преминали през паладиева баня.

Окончателната визия на Maserati Ghibli

Дебютът на новия луксозен седан Maserati Ghibli ще се състои на изложението в Шанхай (20 април), но вече се появиха първите „изте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com