Mazda представи CX-9 с нов турбо двигател

14291
Mazda представи CX-9 с нов турбо двигател

Премиерата на модела се състоя по време на автомобилния салон в Лос Анджелис. От пръв поглед си личи, че моделът има нужното, за да се превърне в един от най-атрактивните в сегмента. Той отново разчита на дизайнерския език KODO с „горда“ предна маска, в която се откроява огромната радиаторна решетка и стандартни LED фарове. Изключително ми допада динамичната странична линия, която, заедно с тънките стопове и съединяващата ги хромирана лайсна създават впечатление за стил. Иначе отпред, с тези размери на решетката и особено – на оформлението на въздухоотворите под тях, свързани и акцентирани отново с хром, намирам някаква странна прилика с Lexus, което не ми се вижда да е някакъв плюс. Иначе в плюс за цялостния облик са спойлерът на вратата на багажника, двата ауспуха и 18- или 20-инчовите лети джанти.

 

Mazda връща в играта роторния двигател чрез RX-VISION

Mazda е компанията, чиито дизайн през последните 2-3 години ме пленява най-много. А този концепт изглежда умопомрачително. Трудно е да ...

CX-9 2017 е малко по-къс от предшественика си, но междуосието е увеличено с 55 мм. Това се е отразила на обема в интериора и отваряне на допълнително пространство за краката на пътниците на задния ред седалки, както и за улесняване на влизането и излизането в и от третия ред седалки. Предните пък са с променен дизайн, който се грижи за комфорта, но и за спестяване на обем за хората на втория ред места. Приятната атмосфера в интериора се осигурява от LED осветление. Може да се избира между 7- или 8-инчов дисплей на MAZDA CONNECT инфотейнмънт системата.

 

Поработено е сериозно в областта на шумоизолацията, като са монтирани по-дебели стъкла и тежащи общо 24 кг шумопоглъщащо покритие и стелки за пода. Опциите включват Bose аудио система с 12 високоговорителя, Nappa кожен салон и дървена автентична декорация от палисандър, доставена от производител на китари. Клиентите ще могат да поръчат и модерен приборен панел с 4,6-инчов TFT дисплей, разположен между оборотомера и скоростомера (по подобие на Audi).

 

Червеното е на мода: Mazda с три премиери на салона

На Автомобилен салон София 2015 Mazda е подредил изцяло червена експозиция от автомобили, като за пръв път широката публика може да вид...

Задвижването се осигурява от нов 2,5-литров, 4-цилиндров турбо двигател с мощност 227 к.с. и 310 Нм. Той е свързан с 6-степенна автоматична трансмисия, която може да работи с предно или с 4х4 задвижване.

Продажбите в Северна Америка стартират през пролетта на 2016 г., като очакванията са за приблизително 50 000 продажби годишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com