X
 
 

Механик разби Porsche 911 на клиент

5585 1
photo of Механик разби Porsche 911 на клиент
Снимка: Facebook
Огромен скандал избухна в руския град Ростов на Дон, където местен бизнесмен остави своето почти ново Porsche 911 Turbo S в сервиза на официалния дилър за смяна на маслото. Няколко часа по-късно Михаил Кобяцки вместо своето спортно купе за 170 000 евро получил купчина ламарина, съобщават местните медии.

Оказало се, че един от механиците в сервиза е решил да направи едно кръгче с колата и напуснал пределите на дилърския център на Porsche. Служителят не успял да вземе един от завоите и се ударил с висока скорост в движещата се насреща Honda Accord. След сблъсъкът суперколата се е завъртяла и се е забила в бордюр край пътя.

Koenigsegg оцени „опитно зайче” на 6 млн. долара

Шведската марка Koenigsegg обяви за продажба хиперкола One:1, която се отличава от останалите  автомобили от модела. Тя има пореде...

Суперколата, която развива 580 к.с., е почти унищожена. Затова Кобяцки настоява да получи от дилъра или същия автомобил, или неговата парична стойност плюс направените до момента разходи. Дилърът на Porsche обаче отказва и предлага да поправи колата – нещо, с което нейният собственик не е съгласен. Затова и той се е обърнал към съда в Ростов, който ще трябва да се произнесе по случая.

В Западна Европо подобни спорове се решават далеч по-бързо и по-лесно. По рано тази пролет служител на Koenigsegg разби една от направените по поръчка машини от модела Agera RS по време на изпитания. Шведите веднага признаха вината си и обявиха, че ще възстановят автомобила, но ще го запазят за себе си. А за клиента – колекционер на суперколи от Хонконг, ще направят напълно нова кола.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално