Mercedes-Benz показа бъдещето на компактните си електромобили

3464
Mercedes-Benz показа бъдещето на компактните си електромобили
Снимка: Mercedes-benz

Германският производител Mercedes-Benz представи концептуалния модел CLA, който, освен че ще се превърне в сериен автомобил догодина, показва и как ще изглежда бъдещите компактни електромобили на марката.

Всъщност, това ще бъде първото превозно средство на изцяло новата платформа MMA, която се разработва за компактни електрически превозни средства. В момента Mercedes вече има една платформа за електрически автомобили, но тя е предназначена за големи модели като EQS и EQE. По-компактните модели на ток EQA и EQB в момента се правят на базата на бензинови автомобили, което означава и допускането на компромиси при проектирането им.

Новото шаси, с което CLA дебютира, трябва да реши съществуващите технически проблеми. То първоначално е проектирано специално за превозни средства с електрическо задвижване. Освен самия CLA, на новата платформа ще бъде изградено цяло семейство нови модели на ток, което ще включва поне два кросоувъра и едно комби.

Още: Mercedes-Benz представи S-Class в света на кемперите

Спецификациите все още се пазят в тайна. Известно е само, че моделът ще се предлага с избор от две батерии, като с по-мощната от тях пробегът му ще достига 750 км. Стандартно задвижването ще бъде към задните колела, но платформата MMA позволява използването на втори мотор, което означава задвижване 4х4.

Интериорът на Concept CLA заимства много от Vision EQXX – концепция, която Mercedes представи преди време. В салона се залага на устойчиви материали и високотехнологичен дисплей Superscreen . Сребристата и бяла тапицерия на седалките е изработена от кожа Nappa,, а блестящата лилава тъкан с акцент е направена от рециклирана PET пластмаса.

Още: Mercedes показа революционна операционна система (ВИДЕО)

Вътре в джобовете на вратите се появяват ленти от коприна, отгледана в лаборатория, подовите постелки са направени от бамбук, а сатенените сребърни дръжки на вратите и облицовката на подлакътниците всъщност са направени от рециклируема хартия. Забавните стилни елементи включват класическия лавров венец на Benz, увеличен и бродиран в седалките.

Mercedes-Benz Concept CLA-Class разполага с огромна информационно-развлекателна система Superscreen, обхващаща таблото, включваща три отделни дисплея - инструментална група и сензорни екрани в центъра и пред седалката на пътника. Информационно-развлекателната система се управлява от MB.OS - новата операционна система на автомобилния производител, която разполага с процесор с течно охлаждане. Той е скрит зад защитната стена, като работи по-бързо и има по-ясни графики и подобрена функционалност

Старият Mercedes на Диего Марадона се продава в Париж

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com