Mercedes извади тежката артилерия във формата на S600

54717
Снимки:

Числото „600“ се появява за пръв път като обозначение за модел на Mercedes-Benz през 1963 г. в тип 600 (W 100). Това е първият лек автомобил на Mercedes-Benz с V8-бензинов двигател. Половин век по-късно идва върховната S 600, която Mercedes представи в Детройт. Но с различен като конструкция двигател спрямо оригинала от 1963 г.

 

Официално! Ето го новия Mercedes S-Class

От Mercedes най-сетне показаха новия си луксозен седан S-Class по време на специално събитие в Хамбург, Германия.  Създаден да бъ...

Със своите 530 к.с. V12-битурбо агрегатът е по-мощен в сравнение със силния си предшественик (380 kW или 517 к. с.). Работният обем на двигателя нараства от 5513 на 5980 куб. см. Максималният въртящ момен е 830 Nm и се постига още при 1900 об./мин. За пръв път S 600 разполага серийно с ECO Start-Stop функция и изпълнява еконорма Евро 6. При комбиниран разход S 600 се нуждае от 11,1 л/100 км – с 21% по-малко от своя предшественик (14,1 л/100 км).

 

Оборудването на S 600 е наистина впечатляващо. Наред с други системи серийни тук са LED Intelligent Light системата, MAGIC BODY CONTROL ходовата част с ROAD SURFACE SCAN, както и пакет Road Assistance Plus. В него влизат точно 7 асистента, но не смятам да ги изброявам, защото нещата стават доста объркващи откъм невероятния набор от системи за активна безопасност.

По подобие на смартфоните, от март нататък с новия, опционален тъчпад всички функции на Head-Unit могат да се управляват чрез жестове на пръстите. Освен това тъчпадът позволява въвеждане на букви, цифри и специални знаци ръкописно и то за всеки наличен на Headunit език. Така тъчпадът предлага допълнителна пълноценна възможност за въвеждане при съществуващия COMAND Controller и LINGUATRONIC.

Mercedes S-Class Pullman ще замени Maybach

  Неотдавна нещата за Maybach приключиха, тъй като се оказа прекалено скъпа за Daimler-Benz. И въпреки че марката залезе от автом...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com