Mercedes влиза в играта с изследователския Concept IAA

8645
Mercedes влиза в играта с изследователския Concept IAA

Изглежда странно, меко казано, но това е изследователски модел, предназначен да изследва границите на аеродинамиката. Но да не се залъгваме, част от технологиите от тази концептуална разработка ще влязат и в серийните модели.

Mercedes-Benz е единственият производител, който разполага с целогодишна експозиция и собствена зала в Месето във Франкфурт. Огромна площ, акцентът в която тази година ще е върху изследователския Concept IAA. Компанията не изневерява на традицията и продължава да показва във Франкфурт по един подобен автомобил, целта пред който е да изследва бъдещето. В този случай: аеродинамиката. Концепцията е с коефициент на челно въздушно съпротивление от само 0,19.

Ето го: Mercedes-Benz S-Class Cabriolet

За пръв път в историята на S-Class се появява във версия кабриолет и четири места. Германската марка определи модела като „най-кр...

 

Студията показва какво може да очакваме от следващото поколение луксозни модели на „трилъчата звезда“, включително следващите S-Class и CLS. Дизайнът е фокусиран върху „изключителна аеродинамика“, която води до коефициент на челно въздушно съпротивление от само 0,19. Този параметър е постигнат благодарение на активни електрически аеро панели отпред и отзад, увеличаващи дължината на машината с 390 мм.

 

Интериорът на Intelligent Aerodynamic Car (IAA) предлага иновативна конфигурация с четири самостоятелни седалки и позната конфигурация на таблото с четири кръгли вентилационни отвора по средата и голям дисплей. Има падове с контрол чрез жестови и два допълнителни екрана – един за лайв данни от двигателя и един за климатика.

Mercedes-AMG C63 Coupe ще озори BMW M4 (видео)

От два дни в мрежата се въртят 2-3 снимки на убийственото купе на Mercedes. Ето го сега и в пълния му блясък: Mercedes-AMG C63 Coupe! К...

 

Задвижването осигурява бензиново-електрически хибридна система, генерираща 274 к.с. Те са достатъчни да ускорят автомобила до максималните 250 км/ч. Много впечатляващ е и параметърът за СО2 емисиите, които са само 28 г/км. Изцяло електрическият пробег е 32 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com