Най-после новата Acura NSX в цифри

8569
Най-после новата Acura NSX в цифри

Моделът бе показан още в началото на годината на салона в Детройт, но едва сега компанията оповести техническите му характеристики.

Acura NSX е един от най-дълго спряганите спортни модели. Появата му очакваме вече близо 10-ина години, като в началната си фаза на разработка премина през два концептуални модела, за да дойде изложението в Детройт в началото на годината, когато бе показан за пръв път в оканчателен вариант на дизайна. Но дори и тогава от компанията не обявиха техническите му параметри, като това става сега, 10 месеца след премиерата на серийния модел. И така, ето цифрита, които са важни.

 

Двувратият спортен автомобил ще разчита на 3,5-литров битурбо V6, разположен между осите. Той ще се подпомага от три електромотора, комплект литиево-йонни батерии и 9-степенен „автомат“ с два съединителя.

 

Един от електромоторите, разположен между двигателя с вътрешно горене и скоростната кутия, генерира 47 к.с. Той асистира на ДВГ-то, като задвижва задните колела по време на ускорение. Другите два електромотора отговарят за всяко от предните колела. Сумарната мощност на хибридната система е 573 к.с. и 644 Нм.

Благодарение на тези параметри NSX ускорява от 0 до 96 км/ч за около 3,0 секунди, като максималната му скорост е 307 км/ч.

Най-после: това е серийната Acura NSX

Дълъг, меко казано развоен процес. Но в крайна сметка серийната Acura NSX, поредният иконичен модел, който започва новия си живот в Дет...

 

Acura NSX е конструирана на база на пространствена рама, изработена от алуминий и карбон. Теглото на купето е 1725 кг. То се разпределя между предната и задната ос в съотношение 42:58. Купето разчита на адаптивно очакване, 6- и 4-бутални спортни апарати Brembo, както и 19- и 20-цолови джанти.

Според Acura техният модел е предназначен за клиентите, които искат да минат едно стъпало над сегашното си Porsche 911. Продажбите на модела започват едва в края на 2016 г., като първите доставки ще се извършат в началото на 2017 г. Цената на модела е около $170 000 в Щатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com