Най-редкият Rolls-Royce Phantom се продава за 180 000 евро

5556
Най-редкият Rolls-Royce Phantom се продава за 180 000 евро
Снимка: Motor

Един от най-редките автомобили на Rolls-Royce - кабриолетът Phantom, е изложен за продажба в интернет. Машината е произведена през 2016 г. и е от серията Drophead Coupe Zenith, която беше пусната в чест на края на производството на седмото поколение на модела.

Сглобени са общо 50 такива купета и кабриолети с све врати, които се отличават с изключителен цвят на каросерията и специален интериор. Конкретно този екзепляр има пробег от 2885 километра, като продавачът му го оценяна на 180 000 евро.

Пандемията не попречи на световен рекорд за продажби на премиум-автомобили

Водещите производители на премиум-автомобили и на суперколи като Rolls-Royce, Porsche, Lamborghini и други записаха рекордни продажби п...



Както и останалите коли от серията, Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Zenith има двуцветен цвят на каросерията, който съчетава основно бяло със среднощен син нюанс. На свой ред, той препраща към палитрата, използвана от Rolls-Royce през 30-те години на миналия век.

Освен това колата е изцяло обвита в бронирано фолио и „обута“ в маркови черни джанти и гуми с бяла ивица, които са специално докарани от Англия.

Интериорът на луксозния кабриолет също е забележителен.- Върху подлакътниците на автомобила специалистите са гравирали очертанията на прочутата италианска Вила д'Есте, както и очертанията на Женевското езеро. Именно на тези места британската компания представи първите прототипи на Phantom с две врати.

Предните седалки на кабриолета са изработени от бяла кожа, а задните седалки са тапицирани в тъмно. В допълнение, инженерите на британския производител са поставили мини-хладилник в багажника на Phantom, който заедно с отделение за очила се разгъва в компактна маса за пикник.

Защо два от най-популярните автомобили в Европа се оказаха ненужни

Дълги години Ford Focus и Volkswagen Passat бяха бестселъри не само у нас, но и в Европа. Постепенно обаче търсенето им започна да спад...

Под капака на Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Zenith има 6,75-литров V12 двигател, произвеждащ 460 конски сили и 719 Нм. Агрегатът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Както стана ясно, продавачът е готов да се раздели с уникалния автомобил срещу 180 000 евро. През юли миналата година подобен Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Zenith беше пуснат в продажба, като тогава за него бяха платени 149 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com