Nissan GT-R Nismo върти „Нюрбургринг“ за 7,08 мин.

67487
Nissan GT-R Nismo върти „Нюрбургринг“ за 7,08 мин.

Годзила отново захапва асфалта с 20-цоловите си лети джанти, „обути“ в 255/40RF-20 run-flat Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST, осигуряващи още по-високо сцепление отколкото преди. Автомобилът ще се предлага с допълнителен пистов пакет, благодарение на който през септември Nissan GT-R Nismo е завъртял „Зеления ад“ за 7:08,69 мин., а зад волана му е бил Михаел Крум, бивш FIA GT1 шампион.

Започнах с тази дребна подробност, тъй като GT-R винаги е разчитал на убийственото си представяне на писта. Вероятно утре, когато ще се състои официалният дебют на новия Nissan GT-R Nismo, ще разберем повече подробности за него, но и тези, изтекли предварително, са повече от достатъчни.

Nissan отново ще диктува модата с новия Qashqai

Вчера бе представен изцяло новият Qashqai, модел, който заменя супер успешното първо поколение, реализирано в над 2 млн. тираж от 2007 ...

 

Доработеният от Nismo GT-R разчита на подобрена варсия на 3,8-литровия V6 двигател с две турбини, който сега генерира 595 к.с. и 650 Нм. Това са с 50 „коня“ и 23 Нм повече спрямо „нормалния“ GT-R. Увеличените параметри са постигнати след преработване на всмукателната и изпускателна системи, както и с монтирането на по-големи турбокомпресори, взети от GT3 модела, и модифициране на системата за впръскване на гориво. Nissan казва, че би могло да се изцеди още мощност от този двигател, но с риск да се повреди скоростната кутия.

Визуалният подпис – червената тънка ивица, опасваща целия автомобил, вече се превръща в запазена марка за серийните Nismo. Карбонът е основният компонент, с който дизайнерите са работили. На очи се набиват предният сплитер и масивният заден спойлер, както и хромираните ауспуси. Карбонът е свалил цели 64,8 кг от общата маса на автомобила.

Повече информация ще има утре. Що касае цената, Nissan споменава, че GT-R Nismo с допълнителния пистов пакет ще струва под $200 000, което прави под 150 000 евро.

Nissan показа революционния си състезател за Льо Ман

От Nissan планират да направят истинска революция в 24-те часа на Льо Ман. Японците разкриха финална версия на своя хибридно-електричес...

Наредете се на опашка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com