Новата Skoda Superb ще дебютира в Женева

30540
Новата Skoda Superb ще дебютира в Женева

Четвъртото поколение на модела ще бъде представено през март следващата година, когато ще се проведе поредното издание на Автомобилен салон Женева. Интересното е, че Superb ще използва същата платформа, върху която стъпва новият VW Passat (B8). Още по-важното е, че флагманът на Skoda ще предложи впечатляващ дизайн, вдъхновен от концепцията VisionC, представена този март в Женева. За дизайна ще отговаря Йозеф Кабан.

Моделът ще се предлага, както и сега, във версии лифтбек и комби. Очаква се дължината да остане приблизително като настоящата, но височината ще намалее, а широчината ще се увеличи. Очаква се да се увеличи и багажникът.

Skoda Vision C Concept е предвестник на нов модел

През годините Skoda се установи като подразделението на VW Group за практични автомобили. Това обаче не е достатъчно, защото компанията...

По отношение на моторизацията, очакванията са, че Superb ще взаимства 2,0 TDI от Passat, който е с мощност 190 к.с., както и 2,0 TSI с 280 к.с., който ще замени 3,6-литровия V6. Този двигател ще се предлага в комбинация (опция) с 4х4 задвижване. На тезгяха са още 1,8 TSI със 180 к.с., както и други мотори, които ще бъдат взети от Passat.

Според последните слухове, новият Superb ще се предлага и във plug-in версия с 1,4 TSI двигател, работещ заеддно с електрически мотор, а комбинираната им мощност ще е 211 к.с., ще може да изминава до 50 км само на електричество (общо 998 км пробег), а рразходът на гориво ще е около 2 л/100 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com