Новото BMW X3 - управление с жестове и версия с 360 к.с.

2990
Новото BMW X3 - управление с жестове и версия с 360 к.с.
Снимка: BMW

Компанията BMW официално предтави третото поколение на кросоувъра си X3. Премиерата на модела се състоя в американския завод на марката в Спартенбърг, Южна Каролина.

Всъдеходът е построен на модифицираната модулна платформа CLAR, която е в основата на флагмана 7-Series и на семейството 5-Series. Благодарение на използването на новата архитектура моделът е пораснал на размери, но същевременно е с 55 кг. по-лек от своя предшественик. Освен това новото X3 предлага идеално разпределение на теглото между двете оси – 50:50.

Най-луксозното BMW вече не е тайна

Намеренията на BMW да предложи на пазара луксозен модел, който да постави нови стандартни в сегмента, не са тайна от доста време. Офици...

Габаритите на автомобила са дължина 4716 мм, широчина – 1897 мм и височина 1676 мм. Това е с 61 мм повече на дължина, със 17 мм повече на широчина и с 16 мм повече на височина от второто поколение. Разстоянието между двете оси е нараснало с 54 мм и достига 2864 мм. Обемът на багажника е 550 литра, а със свалени задни седалки достига 1600 литра.

Топ-версията на модела – M4i, е обоудвана с 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, развивавщ 360 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като при тази версия ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди.

Базовият вариант на новото X3 разчита на 2,0-литров дизел със 190 к.с., като той се съчетава с 6-степенна механична трансмисия. За кросоувъра се предлага и 3,0-литров дизелов мотор с 6 цилиндъра и 256 к.с. В бензиновата гама има и два 4-цилиндрови агрегата с обем 2,0 литра, които развиват 184 и 251 к.с.

В списъка с допълнително оборудване влизат 12,3-инчов приборен панел и модернизиран информационно-развлекателен комплекс със сензорен дисплей с диагонал 10,2 инча. Системата има функция за управление с жестове или с гласови команди.

Освен това всъдеходът може да бъде оборудван със спортни настройки на окачването, при които се залага на по-твърди пружини и на усилени стабилизатори за напречна устойчивост. Като опция се предлагат и адаптивни амортисьори.

BMW предложи напълно нов семен модел

В BMW продължават с трансформацията на моделната си гама, като тя засегна досегашното 5-Series GT, което отива в историята. Негово мяст...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com