Opel Astra е “Автомобил на годината в Европа’16”

7327
Opel Astra е “Автомобил на годината в Европа’16”

Престижната награда на водещите автомобилни журналисти бе връчена на международното автомобилно изложение в Женева

Новият Opel Astra е “Кола на годината 2016” и носител на най-реномираната награда в сферата на автомобилната индустрия! Журито, съставено от 58 автомобилни журналисти от 22 европейски държави отличи новата Astra с общо 309 точки срещу 294 за Volvo XC90 и 202 за Mazda MX-5.

Ясни са финалистите в „Автомобил на 2016 година в Европа“

Финалистите са седем, но тази година, доста нехарактерно за конкурса, финалисти са предимно автомобили от луксозния сегмент. Журито на...

Наградата “Кола на годината 2016” бе връчена на главния изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман от президента на COTY Хакан Матсон в навечерието на първия ден за пресата на 86-тото международно автомобилно изложение в Женева.

Новата Astra бе излъчена за победител от групата от седем финалисти в конкурса  COTY. Сред първоначалните кандидати в конкурса бяха повече от 40 нови модела автомобили – от спортни роудстъри до престижни лимузини и SUV модели.

Три нови модела на Opel са били обявявани за “Кола на годината” в последните осем издания на конкурса. От момента на пазарната си премиера през миналата есен, новата Astra вече има в актива си и други международни  награди като SAFETYBEST 2015 и Златен волан за 2015 година. Новият модел получи също и максималната оценка от пет звезди за своето представяне в тестовете за безопасност Euro NCAP.

Наградата „Кола на годината” за Европа е учредена през 1964 година. Tазгодишната победа увеличава броя награди „Кола на годината” в колекцията на Opel на пет. Моделът Opel Kadett E беше първият автомобил от Рюселсхайм, който спечели престижната титла през 1985 година. Две години по-късно с паневропейската награда бе отличена Omega A. През последните години Opel успя да се изкачи на върха два пъти – с модела Insignia през 2009 и с Ampera през 2012 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com