Opel Corsa вече е на българския пазар

51737
Opel Corsa вече е на българския пазар
Снимка: Христо Петров

Снощи, в МОЛ Парадайз, се състоя премиерата на новото, пето поколение на един от най-важните модели в цялата история на Opel. За последното говори простият факт, че Corsa е осигурил около една четвърт от всички продажби на марката. От лансирането на първото поколение Corsa преди 32 години, са продадени 12,4 милиона бройки. От предшественика на новата Corsa бяха продадени почти 3 милиона бройки между 2006 и 2014 г.

Новата Corsa е главен играч в моделната офанзива на Opel, съгласно която до 2018 г. марката ще лансира на пазара 27 нови автомобила и 17 нови двигателя.

Петото поколение на Opel Corsa е заприличало на Adam

Днес Opel представя официално новото пето поколение на модела Corsa. Бестселърът на марката ще отбележи своята световна премиера на авт...

 

Новият модел разполага с всичко необходимо да тръгне по стъпките на предишното поколение. На първо място е новият дизайн. Отпред се открояват най-вече предните фарове с форма на крило, включващи емблематичните за Opel криловидни дневни LED светлини и нискоразположената трапецовидна решетка с динамичната лайстна, която държи емблемата на Opel. Това са все отправки към Adam, но трябва да се каже, че стоят много атрактивно и спортно на Corsa.

 

По отношение на пътното поведение инженерите са заложили на нова ходова част и нова кормилна уредба за максимална стабилност на пътя. Главната роля в гамата от задвижващи агрегати е поверена на новоразработения трицилиндров двигател 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo на Opel. Tози ултрамодерен агрегат е единственият в момента 1,0-литров серийно произвеждан трицилиндров двигател в света с балансиращ вал, който му позволява да се превърне в нов еталон в своя клас по отношение на ниското ниво на шума и вибрациите при работа. Компактният по размери 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo с изцяло алуминиева конструкция се предлага в два варианта по отношение на максималната мощност - 90 к.с. и с 115 к.с. И двете версии се отличават с отлична отзивчивост и високи показатели на въртящия момент в ниските оборотни режими, предоставяйки 170 Нм при едва 1800 об/мин.

Opel се похвали с 30 000 поръчки за Corsa

Corsa още не е направила официално пазарната си премиера, а вече бележи успех. 30 000 купувачи вече избраха новата Corsa, въпреки че ди...

Гамата от бензинови двигатели на новото поколение на Corsa е разширена и с представянето на новия 1.4-литров турбомотор с максимална мощност 100 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм, както и с усъвършенстваните и отговарящи на изискванията на нормата Euro 6 атмосферни агрегати с работен обем 1.2 и 1.4 литра. Към това се прибавя и дизеловата гама на Corsa с нейните напълно модернизирани и с подобрени работни характеристики двигатели 1,3 CDTI с максимална мощност 75 к.с. и 95 к.с., които също покриват изискванията на нормата Euro 6.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com