Opel представя полезни технически решения за зимата

36042
Opel представя полезни технически решения за зимата

Шофирането през есенните и зимни месеци много често е свързано с непредвидими промени в метеорологичната и пътната обстановка, ограничения по отношение на комфорта на пътуване и повишаване на рисковете за безопасността. Автомобилите Opel се противопоставят на тези явления, предоставяйки на клиентите на марката многобройни предимства по отношение на комфорта и безопасността – при това не само при моделите от средния клас. Дори при най-малките представители на гамата като новия Opel Corsa например, се предлагат модерни интелигентни решения.

Едно от тях е предлаганото по желание като допълнително оборудване челно стъкло ThermaTec, което гарантира пълна и изцяло лишена от ограниченията на леда и снега видимост за водача. Вътрешното огледало с автоматична функция за затъмняване е още едно от предимствата на модела при шофиране в тъмната част от денонощието. От друга страна, биксеноновите предни светлини с дневна функция с LED елементи и функция за осветяване на маневрите на кръстовища са отлично пригодени за работа в лоши метеорологични условия с лоша видимост.

Система на Opel взе наградата за безопасност Euro NCAP Advanced

Важна награда за система имаща принос за спасяване на живота – призът Euro NCAP Advanced Reward за авангардно технологично решени...

Многобройните модерни технологии в областта на ходовата част и задвижването също допринасят за повишаване на безопасността, спомагайки едновременно с това за намаляване на стреса при шофиране на хлъзгава настилка от паднали листа или замръзнала влага. Такива технологии са електронната програма за стабилност ESPPlus и електронния контрол на сцеплението с настилката TCPlus, които коригират оптимално поведенито и траекторията на автомобила с активна намеса върху двигателя и спирачната система. Разбира се, системата ABS с контрол на поведението в завой Cornering Stability Control и функцията за подпомагане на водача при внезапно спиране Brake Assist също са част от серийното оборудване на модела и гарантират максимална стабилност в поведението на пътя.

Също както и своя предшественик, новата Corsa cе предлага с отопление на седалките и волана. Предлаганата по желание система за допълнително отопление (налична за много от моделите на Opel) с дистанционно управление или таймер с възможност за програмиране на времето за включване затопля интериора на колата предварително.

В същото време новата Corsa не е единственият модел на марката Opel, който предоставя на водачите изключителни предимства по отношение на безопасността  при движение в тъмната част от денонощието и през мрачните и студени месеци от годината. Биксеноновите предни светлини в съчетание с модерната система за адаптивното им управление AFL+ (Adaptive Forward Lighting) се предлагат и в много други модели като Astra, Insignia, Mokka и Zafira Tourer.

Наред с това, модели като Mokka, Insignia и Insignia Country Tourer са оборудвани с aдаптивна система за двойно предаване. Когато е необходимо, системата преминава моментално от предно предаване към задвижване на четирите колела, осигурявайки най-доброто възможно сцепление при движение на сняг или заледена настилка.

Opel се похвали с 30 000 поръчки за Corsa

Corsa още не е направила официално пазарната си премиера, а вече бележи успех. 30 000 купувачи вече избраха новата Corsa, въпреки че ди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com