Opel включи и пътнически ван на ток в гамата си

5865
Opel включи и пътнически ван на ток в гамата си
Снимка: Opel

Германският производител Opel представи най-новото попълнение в гамата си от електрически модели - пътническия ван Combo-e Life. Той ще се предлага с една или с две плъзгащи се странични врати, както и в стандартен вариант с дължина 4,4 метра или в удължена версия - XL, чиято дължина е 4,75 метра. И в двата случая клиентът ще може да избира между 5 и 7 места.

В зависимост от начина шофиране и външните условия, новият Combo-e Life може да измине до 280 километра ( по цикъла WLTP1) с едно зареждане на своята литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 50 кВтч. До 80% от заряда на батерията може да бъде възстановен за около 30 минути на подходяща обществена зарядна станция. Електрически ван може да тегли прикачен товар с тегло до 750 кг, като има възможност за добавяне на електронна система за контрол на стабилността на ремаркето TSC (Тrailer Stability Control).

Opel възражда Monza като SUV-модел

От няколко години се твърди, че германският производител Opel има намерение за върне легендарното име Monza в гамата си. Така се казваш...

Благодарение на максималната мощност от 100 кВт (136 к.с.) и максималният въртящ момент от 260 Нм на изцяло електрическото задвижване на новия модел, Combo-e Life е подходящ и за по-дълги разстояния в извънградски условия. В зависимост от варианта, новият LAV модел ускорява от нула до 100 км/ч само за 11,2 секунди, а максималната скорост от 130 км/ч (с електронно ограничение) прави Combo-e Life подходящ и за пътуване по магистрала. Усъвършенстваната рекуперативна функция на спирачната система с възможност за избор на два режима увеличава допълнително ефективността на задвижването и позволява удължаване на автономния пробег.

Акумулаторната батерия съдържа общо 216 литиево-йонни клетки, комплектовани в 18 модула. Те са поместени в пространството под пода на каросерията между между предния и задния мост, така че да не се нарушава обемът и функционалността на пътническото отделение. Това разположение на акумулаторната батерия води и до значително снижаване на центъра на тежестта на автомобила, което има благоприятно отражение както върху стабилността при страничен вятър, така и върху поведението в завой, спомагайки за допълнително удоволствие от шофирането.

Combo-e Life е подготвен за използване на различен вид зарядни станции, енергийни инфраструктури и възможности за зареждане – от стенни зарядни модули (Wallbox) през обществени бързозарядни станции до домакински кабел за зареждане от битов контакт при необходимост.

При използване на обществена зарядна станция със 100 кВт, времето за възстановяване на 80% от капацитета на акумулаторната батерия с 50 кВтч е едва около 30 минути. В зависимост от пазара и от изградената зарядна инфраструктура, Combo-e Life се предлага серийно с мощно трифазно зарядно устройство с мощност 11 кВт или с еднофазно бордово зарядно устройство със 7,4 кВт.

„София Франс Ауто" е новият представител на Opel за България

Компанията „София Франс Ауто" е новият вносител на Opel за България, съобщиха от централата на германския производител в Рюселхай...

Моделът разполага с пълната гама технологии и асистиращи системи: HDC (Hill Descent Control), асистента за поддържане на лентата за движение LKA (Lane Keep Assist) и предупреждението за сънливост и умора на водача DA (Drowsiness alert) до функцията за разпознаване на пътни знаци TSR (Traffic Sign Recognition) и предупреждението за сблъсък с превозното средство отпред FCA (Forward Collision Alert) с функции за защита на пешеходците и за автоматично аварийно спиране АЕB (Automatic Emergency Braking).

Изключително полезна при извършване на маневри при паркиране е видеокамерата за заден ход PRW (Panorama Rear View) с панорамна картина, която разширява полезрението на водача в зоните зад и встрани от автомобила. При нужда от допълнително сцепление за движение върху кален, песъчлив или заснежен терен, оборудването на Combo-e Life може да се допълни с електронната система за контрол на сцеплението IntelliGrip.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com