Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основателят на BYD обвини Европа и САЩ в нечестна игра

11 юни 2024, 17:01 часа • 2193 прочитания

Европейските държани и САЩ се страхуват от китайските електрически превозни средства!" Така председателят на Съвета на директорите на BYD - Ван Шуанфу, обобщи усилията на Европа и САЩ за ограничаване на вноса на китайски автомобили.

В Китай призоваха местните компании да се обединят и да унищожат останалите

Както е известно, САЩ увеличиха до 100% митата на колите, внасяни от Китай, докато ЕС до няколко дни трябва да обяви какви мерки ще предприеме, за да защити европейските производители на електрически превозни средства. Очаква се общността да наложи мита в размер на 40%.

Според 58-годишният милиардер, основател на най-голямата автомобилна компания в Китай, реакцията на Европа и САЩ е доказателство за силата на китайската автомобилна индустрия, както и на уважението, които останалите производители имат към нея.

Още: BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Неговата компания вече се превърна в доминиращ играч в индустрията на EV, като спря производството на автомобили с чисти двигатели с вътрешно горене в началото на 2022 г. До миналата година автомобилният гигант, базиран в Шенжен, произведе и продаде три милиона електрически и хибридни превозни средства.

Въпреки това, електромобилите на BYD и другият голям играч от Китай на европейския пазар - MG, засега представляват малко под 9 на сто от превозните средства, задвижвани само на ток и продадени в Европа през миналата година. Експертите обаче очакват, че китайските производители ще достигнат 25% дял най-късно до 2027 г.

Китайци свалиха Tesla от върха при електромобилите

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес