Peugeot с две изненади за Франкфурт

32550
Peugeot с две изненади за Франкфурт
Или по-скоро бяха изненади, тъй като двата концепта изтекоха (случайно или не) и ние ви ги представяме.

Няма абсолютно никакво значение дали тези два модела са изтекли случайно или не в мрежата. Най-важното е, че Peugeot се активизира сериозно, като визията за бъдещ „горещ“ конкурент на Focus ST ни радва особено много.

 

Peugeot RCZ R вече разполага с полагащата му се мощ

Беше неминуемо (макар и да се позабавиха) един такъв автомобил като RCZ да не предложи нещо повече от само 200 к.с. Ето че това е факт ...

Не е изненада, че във Франкфурт ще бъде представен 308, който вече обра някои негативи заради дизайна си, макар да бе показан до момента само на снимки. Но едва ли французите ще бъдат обвинявани за горещия 308 R Concept, който ще застане редом до стандартния хечбек на щанда на Peugeot.

 

Буквата „R“ ни кара да мислим, че под капака си 308 Concept ще е впрегнал 1,6-литровия турбо двигател, който дебютира в RCZ R (и който по-късно ще бъде сложен и в 208 GTi). Това означава 270 к.с. и 330 Нм – най-високата мощност за такъв работен обем.

Оттук насетне сами може да си вадите заключения дали визията ви харесва. На мен – определено, тъй като тази визия е изключително злобна. Нямам никакво съмнение дали ще има спортна версия на 308. Опасявам се само да не закъснее много.

Peugeot 208 GTi: Емоцията отново е жива (тест драйв)

Стане ли въпрос за Peugeot и GTi, то няма абсолютно никакво съмнение, че първата асоциация ще е с великото 205 GTi. Съдбата на 208 GTi ...

 

Не по-малко интересна е и другата концепция – 208 HYbrid FE. По-започнатите ще си спомнят, че в Женева чухме за пръв път за подобна разработка, но тогава това бе по-скоро идея, която сега ще видим в плът и кръв, т.е. с истинско купе, което покрива задвижващия тракт. А именно той е важният в този случай, тъй като става въпрос за емисии СО2 от само 49 г/км и ускорение от 0 до 100 км/ч за 8 секунди.

Концепцията използва модернизирана версия на 3-цилиндровия VTi 1,0-литров двигател, който е с намалено триене и с по-ефективен цикъл на изгаряне. Той е свързан към електрически мотор и батерия (развита от опита на Peugeot в състезанията за издръжливост, демек „24 часа на Льо Ман“) посредством EGC автоматична трансмисия.

Електрическият мотор е базиран на този от болида Peugeot 908 HYbrid4 Le Mans. Той предлага 40 к.с., а не 140 на състезателната кола. Той е свързан към литиево-йонна батерия, като така е осигурен автономен електрически пробег от 18 км.

Peugeot 2008 e-HDI: Семейна идилия (тест драйв)

Има нещо странно във възприятията за SUV и MPV автомобилите, чиито имидж е коренно противоположен на действителността. Всъдеходите излъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com