Поляци са готови със своята суперкола

873
Поляци са готови със своята суперкола
Снимка: Arrinera Automotive

Полската компанията Arrinera завърши разработката на своята първа състезателна суперкола Hussarya GT. Моделът дебютира на изложението Autosport International в Бирмингам по-рано тази година, като вече е преминал всички необходими тестове и производителят приема поръчки за него.

Купето е със задно предаване и средно разположение на двигателя. В конструкцията на автомобила са използвани кевлар, карбон и алуминий, като в разработката са участвали професионални състезатели и учени от Полша. Производството на автомобила обаче е съсредоточено във Великобритания.

Спортният модел е оборудван с V8 двигател LS3, производство на концерна General Motors. В зависимост от настройките моторът развива между 420 и 650 к.с., като той е комбинират с 6-степенна секвенциална скоростна кутия Hewland.

Автомобилът е изготвен по правилата на FIA за участие в състезанията от клас GT4, като в Arrinera Automotive планират да произвеждат до 3 бройки от него годишно. В зависимост от изискванията на клиенти цената ще бъде в порядъка на 140 000 британски паунда.

В края на 2017 г. полската компания предвижда да представи и модела Arrinera Hussarya GT Civil. Това ще бъде нова версия на пистовия модел, която обаче ще може да се използва и по стандартни пътища. След него ще се появи и гражданската Hussarya 33.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com