Porsche Connect управлява колата чрез смартфон

1681
Porsche Connect управлява колата чрез смартфон

Германският автопроизводител Porsche разкри подробности за система си Porsche Connect, която позволява с помощта на приложение на мобилния телефон да се управляват голяма част от функциите на автомобилите. От компанията са категорични, че технологията предлага повече от 20 услуги на собствениците на модели на марката.

Например, водачът може да регулира температуритара на въздуха в салона, да отваря и затваря вратите и прозорците, да следи показанията на бордовия компютър и да проверява налягането в гумите. Освен това системата Porsche Connect позволява с помощта на смартфон да се програмира времето за пътуване, да се задават необходимите маршрути на придвижване и да се оценяват възможностите за чист пробег, тоест при придвижване на хибриден или изцяло електрически режим.

Porsche Connect също така позволява контрол върху мултимедийната система и използване на интернет-услуги. Една от възможностите е да се запази място в определено заведение с помощта на работещия 24 часа на денонощие кол-център на Porsche. Освен това водачът може да избира между милиони достъпни музикални композиции, които да слуша в колата си. За управление на различните функции на автомобила е нужно единствено приложението да се свали на всеки смартфон, работещ с  Android или iOS, а също така и на часовник iWatch. Свързването в салона пък става с помощта на сензорни монитори, които влизат в стандартното оборудване на всички модели на марката.

Към момента технологията Porsche Connect е достъпна в повече от 40 държави по цял свят. Като опция германската компания предлага пакет Connect Plus, който разполага още с модул LTE, точка за достъп Wi-Fi и редица други интернет-услуги. Тази система е достъпна за новите Porsche 911 и Panamera, като е включена в базовото им оборудване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com