Porsche пак отрече, че може да влезе във Формула 1

30853
Porsche пак отрече, че може да влезе във Формула 1

Тази седмица отново се появиха спекулации, че от Porsche се замислят за евентуално навлизане във Формула 1. Германците обаче за пореден път побързаха да ги отрекат.

Точно преди година Porsche отрече, че спортната им програма, в която ще участва и пилотът Марк Уебър, е подготовка за Формула 1. Редом с Уебър, който ще дойде директно от шампионския отбор на Ред Бул, немската компания подписва и с други кадри от Формула 1 като Фриц Енцингер, Алекс Хитцингер, Майк Крак и Урс Куратъл.

Сега колегите от Auto, Motor und Sport спекулират, че от Porsche са започнали да привличат тези специалисти „с идеята за завръщане във Формула 1“ в близко бъдеще. Говорител на Porsche обаче е казал категорично, че компанията е „изцяло отдадена“ на своята програма за Льо Ман, както и за GT състезанията.

„Нямаме никакви планове за влизане във Формула 1“ – добавя говорителят. При все това в една статия на служебното списание на Porsche е било казано, че в резултат на завръщането на Формула 1 към турбо двигателите от 2014 година инженерите на Porsche са се свързали с Ханс Мецгер, който е развивал турбо двигателите на McLaren през 80-те години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com