Porsche Panamera се превърна в семейно комби

34737
Porsche Panamera се превърна в семейно комби
Снимка: Porsche

Ако не се броят кросоувърите, то подготвеното за автосалона в Женева, който стартира в началото на следващата седмица, Panamera Sport Turismo е първото комби в историята на марката Porsche. За неговото предстоящо излизане на пазара се говори от година, но германският производител на спортни коли го държеше в тайно до последния възможен момент.

В сравнение с базовия хечбек дължината на автомобила не се е променила – 5049 мм, но височаната е нараснала с 5 мм – до 1428 мм. Обемът на багажника е по-голям с 25 литра – 520 литра, а при свалени седалки той достига 1390 литра (1340 при хечбека). При хибидната версия обаче обемът е 425 литра (1295 при свалени седалки), тъй като батерията е поставена под пода на товарния отсек.



Интересното е, че Panamera Sport Turismo е първият автомобил в семейството, който получава 3 седалки отзад. Досега всички версии на модела бяха с 2+2 кресла. Сега има и трето, което е по-малко. Съответно увеличени са задните врати, които позволява влизането и излизането в колата да бъде по-лесно.



Комбито се отличава и по активния спойлер на задното стъкло, който има 3 положения. При скорост до 170 км/ч той е спуснат, но ако автомобилът се движи по-бързо неговият ъгъл на атака се премества, увеличавайки притискателната сила. При движение на автомобила в режими Sport и Sport Plus спойлерът се вдига още при 90 км/ч.



Тази версия на Panamera разполага със същите опции, достъпни и за хечбека. Сред тях са завиващи задни колела, активни стабилизатори и трикамерно активно окачване. Разликата е, че комбито не може да се поръча само със задно предаване, както и в най-мощния хибриден вариант – Turbo S E-Hybrid.



Така клиентите ще могат да избират между 5 модификации  -  Panamera 4 (330 к.с.), Panamera 4 E-Hybrid (462 к.с.), Panamera 4S (440 к.с.), Panamera 4S Diesel (422 к.с.) и Panamera Turbo (550 к.с.). Всички разполагат със система за задвижване и на четирите колела, като цените в Германия стартират от 97 600 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com