Porsche печели по 17 053 евро на кола!

9849
Porsche печели по 17 053 евро на кола!
Средната цена на нова кола в Германия е 26 000 евро; френските марки губят на всяка продажба, а немските – печелят доста.

Макар и Германия да не бе подмината от кризата, автомобилната индустрия там остава най-силната. Същото важи и за автомобилния пазар. Според проучване, проведено от CAR-Center в Университета в Дуисбург-Есен, през миналата година в Германия са купени 3,08 млн. автомобила със средна цена от 26 000 евро.

Както може да се очаква, родните марки доминират, но има и някои приятни изключения. Например, Hyundai и Kia са спечелили средно по 1183 евро на всяка продажба, докато Nissan – по 890 евро.

Porsche готви четирицилиндров двигател

Porsche потвърдиха слуховете, че подготвят четирицилиндров двигател, но той няма да се появи преди 2016 година. В началото на седмицата...

Хората, които са искали да си тръгнат от шоурума с нов Mercedes-Benz, са оставили на дилъра средно по 3032 евро печалба за щутгардската марка, средната цена на нов автомобил на която е била 42 000 евро.

Audi и BMW са се справили дори по-добре, след като са заработвали средн;а печалба на продаден автомобил съответно 3721 и 4132 евро.

На противоположния полюс е положението на френските марки. За всяка продажба в Германия Renault е губел средно 241 евро, докато PSA Peugeot Citroen – жестоките 510 евро.

За поредна година ударник е Porsche. На всяка продадена кола в Германия миналата година компанията е печелела колосалните 17 053 евро.

Това е Porsche Panamera фейслифт

Ето първите официални снимки на обновената Panamera, чийто официален дебют се очаква да бъде на изложението в Шанхай по-късно този месе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com