Porsche създаде 911 Carrera S, посветено на легендарно състезание

3777
Porsche създаде 911 Carrera S, посветено на легендарно състезание
Снимка: Porsche

Компанията Porsche представи специална модификация на купето 911 Carrera S, посветено на историята и успехите на марката в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”. Дебютът на автомобила, носещ името Endurance Racing Edition, ще се състои в края на месеца на фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр).

Спортният автомобил е в цветовете на спортните прототипи на Porsche, участващи в световния шампионат за издържливост. Купето може да бъде поръчана в бяло и червено с черни ленти, или в черно със сиви черти. Машината е оборудвана и със специални 20-цолови джанти.

Салонът на специалната версия е оборудван с черна кожа и карбонови елементи. В интериора са се появили спортен волан, червени предпазни колани, лого на Porsche на седалката и надпис „Porsche Intelligent Performance” на подлакътника.

В стандартното оборудване на купето влизат светодиодни фарове, люк на тавана, допълнителен пакет Sport Chrono, спортна изпускателна система, технология за намаляване на накланянето в завой PDCC, адаптивно окачване и пълноуправляемо шаси.

Технически промени по това Porsche 911 няма. Версията S е оборудвана с 3,0-литров мотор с 6 цилиндъра, развиващ 420 к.с. Той може да работи както със 7-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия с 2 съединителя и същия брой предавки. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 308 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com