X
 
 

Производството на автомобили стигна пика си

2153 0
Производството на автомобили стигна пика си
Снимка: BMW
"Нашата планета не се нуждае от толкова много автомобили и оттук-насетне тяхното производство само ще намалява", заяви главният изпълнителен директор на компанията Bosch - Волкмар Денер, цитиран от Automotive News Europe. Той допълни, че спасението за автомобилната индустрия трябва да се търси в намаляването на стойността на производството на електромобили.

Според анализаторите на LMC Automotive, през 2019 г. световните продажби на автомобили са спаднали с 4% в сравнение с 2018 г. - 90,3 млн. срещу 94,4 млн. Резултатът за 2017 г. е бил 95,2 млн. продажби, а за 2020 г. прогнозата е нов спад - до 89 млн.

Бъдещето на основна икономика в Европа е под заплаха

Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е достигнало най-ниската си точка, което поставя бъдещето на тази основна за ...

Денер е на мнение, че процесът ще продължи до 2025 г., когато ще се появи и ново поколение електромобили, като дотогава обемът на продажби ще е спаднал с 10 млн. в сравнение с 2017 г. Това ще повлияе на икономиката като цяло, като на компаниите ще им се наложи да съкращават работни места.

Все пак индустрията може да получи и нов импулс, ако хората поетапно започнат да преминават от стандартни автомобили към превозни средства на електричество. За това е нужно значително поевтиняване на колите на ток, което ще накара повече хора да ги купят.

"Електромобилите са единствено спасение за автомобилната промишленост, но тя ще трябва да претърпи значителни промени, за да може да се приспособи към новите изисквания и технологии", коментира шефът на един от най-големите производители и доставчици на резервни части и автомобилно оборудване в света.

Actualno.com

Етикети: