Работи се по нов Ford Focus RS

42292
Работи се по нов Ford Focus RS

Ford ни хвърля малко прах в очите по отношение на новия Focus RS, но към момента сме доволни и на това. Тези рендъри са на Auto Express, а британците твърдят, че работата по следващия Focus RS върви с пълна сила. На събитие на марката в Милано Бард Самарджич, главен оперативен директор на Ford of Europe, е заявил пред изданието: „Не мога да ви дам никакво потвърждение, но нека кажем, че има силно желание.“

Говорител на Ford подкрепя думите на Самарджич: „Имаме богато наследство при RS автомобилите и няма да се оставим никой от конкурентите ни да ни изпревари в този аспект. Може да сте сигурни, че Мартин (Смит, Директор на дизайна на Ford of Europe) и екипът му са изцяло фокусирани върху бъдещето на нашата спортна стратегия.”

Фейслифт и нови двигатели за Ford Focus

Обновеният Ford Focus ще видим на започващото другата седмица автомобилно изложение в Женева. Фейслифтът на най-продавания модел на Fo...

Това лято ще се появи фейслифт на Focus ST, което най-вероятно ще се случи по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Не се очаква мощността да бъде променяна.

 

Очакванията са, че под капака на бадищия Focus RS ще бъде монтиран новия 2,3-литров, 4-цилиндров EcoBoost двигател, разработен за базовия Mustang. В „понито“ той генерира 304 к.с., но за новия RS може да се очаква да бъде напомпан до около 350 к.с., тъй като настоящият RS е с 300 к.с.

За да се спести тегло се очаква, че новият модел ще остане с предно (а не 4х4) предаване, като ще бъде снабден с електронен диференциал за оптимизиране на сцеплението. Предното окачване Revoknuckle ще бъде запазено, за да се минимизира т. нар. torque steer. За пръв път RS ще се предлага като 5-врат модел.

Ford ще е най-продаваният бранд в Америка

Вече влязохме в 2014 г., а отминалата година дава много поводи на Ford за гордост. Поредният такъв е очакването на компанията да продад...

Британците предполагат, че серийният RS ще се появи през 2016 г. Нищо чудно обаче да го видим и по-рано, но под обозначението „концепт“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com