Разкриха концептуалния plug-in хибрид Skoda VisionS

8986
Разкриха концептуалния plug-in хибрид Skoda VisionS

Чешкият аналог на Tiguan идва първо във формата на концепция, която ще еволюира в сериен модел. Концепцията ще бъде показана на салона в Женева, а на есен в Париж ще видим серийния модел, който вероятно ще носи името Kodiak. В същото време VisionS предлага поглед към бъдещата еволюция на дизайнерския език на Skoda. Особено ярко се откроява дизайнът на фаровете е радиаторната решетка.

Skoda казва, че острите линии в дизайна са повлияни от чешкия кубизъм и традиционното изкуство при отливането на бохемски кристал.

Skoda VisionS загатва за визията на бъдещия Kodiak

VisionS трябва да даде посоката за развитието на бъдещите кросоувър/SUV модели на марката. Очакваме от чешката марка високопроходим ав...

 

Базираният на MQB платформата автомобил е дълъг 4,7 м, висок е 1,68 м и е широк 1,91 м, като междуосието му е с дължина 2,79 м. Това е първият модел на Skoda с 6-местна конфигурация на интериора.

Както може да се очаква, задвижването на VisionS е алтернативно. То е поверено на турбо бензинов 1,4-литров двигател и електромотор. Двигателят с вътрешно горене е с мощност 156 к.с. и 250 Нм въртящ момент, докато електромоторът има допълнителни 54 к.с. и 220 Нм. Той е вграден в 6-степенната DSG трансмисия, която изпраща мощността към предната ос. Втори електрически мотор със 115 к.с. и 270 Нм задвижва задната ос.

Пакетът литиево-йонни батерии са с капацитет 12,4 kWh и осигуряват енергия, достатъчна за изминаване на 31 км само на ток, като комбинираният пробег е 1000 км. Разходът на гориво е 1,9 л/100 км и 45 г/км емисии СО2.

Skoda Kodiak ще се казва новият чешки кросоувър

Досега твърдо се смяташе, че новият кросоувър на Skoda ще носи името Snowman. Чешката компания обаче ни опроверга, след като реши да на...

С комбинирана мощност от 225 к.с., VisionS ускорява до 100 км/ч за 7,4 сек. Максималната му скорост е 200 км/ч

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com