С кабрио през зимата – Audi показа откритите A5 и S5

11682
С кабрио през зимата – Audi показа откритите A5 и S5
Снимка: Audi

Лятото в Европа отдавна приключи, но това не попречи на Audi да представи новото поколение на кабриолета си A5 и на неговата спортна версия S5. Двата открити автомобила ще дебютират пред публика на започващото на 14 ноември международно автомобилно изложение в Лос Анжелис.

Промени в дизайна на автомобилите почти няма, като далеч по-интересно изглеждат техните технически спецификации. Дължината на новото A5 е 4673 мм, което е с 47 мм повече от тази на предшественика му. Широчината е 1587 мм отпред и 1568 мм в задната част. Междуосието е нараснало с 14 мм и достига 2765 мм, като това е постигнато с помощта на модулната платформа MLB.

От компанията-приизводител допълват, че при направата на новите кабриолети A5 и S5 е използвана високоякостна стомана и въпреки увеличените габарити, двете коли са с 40 кг. по-леки от своите предшественици. Твърдостта на каросерията пък е била увеличена с цели 40%.

Промени има и в окачването на машините, но подробности не се разкриват. Известно е само, че пневматичното окачване ще бъде достъпно като опция за двата модела. Покривът на колите се отваря за 15 секунди и се прибира за 18 секунди при скорост до 50 км/ч. Сред любопитните система в салона трябва да се отбележат вградените в предпазните колани микрофони, които се включват автоматично при сваляне на покрива. Така на пътуващите в кабриото не им се налага да се надвикват заради вятъра.

Гамата мотори се състои от 2,0-литров агрегати с 4 цилиндъра TFSI развиващи 252 к.с., 2,0-литрови дизели TDI със 190 к.с. и 3,0-литрови TDI с 218 к.с. От Audi съобщават, че към тези мотори ще се присъедини и 2,0-литров бензинова „четворка” със 190 к.с., както и 3,0-литров дизел с 286 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична, както и 7- и 8-степенна степенна роботизира S tronic. Предаването е към предна ос, но ще се предлага и система quattro.

Топ-версията на модела – Audi S5, е получила 3,0-литров бензинов TFSI с мощност 354 к.с. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com