Самоук африканец си направи суперкола

1781
Самоук африканец си направи суперкола
Снимка: Autonews

Инженерът Мойзес Нгобени от Гияни, Южна Африка, си построи собствена суперкола, като използва подръчни материали.  За африканеца това е първи опит в автомобилостроенето, тъй като неговата специалност е електрически системи. Самоукият учен твърди, че по този начин е изпълнил детската си мечта.

При разрабоката на суперколата, както сам я нарича, Нгобени е черпил вдъхновение от американския спортен автомобили Chevrolet Corvette. Направата на машината му е отнела около 5 години и му е струвала близо 240 000 южноафрикански ранда (малко над 15 200 евро).

„Когато бях малко момче, си казаха, че един ден ще си построя свой собствен спортен автомобил. Тогава гледаха тези американски машини, сред които беше и Corvette и реших, че когато порасна, нищо не може да ми попречи да изпълня мечтата си”, коментира Нгобени.

Конструкцията на каросерията е разработена от нулата и е сглобена изцяло на ръка, докато останалите детайли са взаимствани от други автомобили. Двулитровият двигател и радиаторът са от BMW 318IS, произведено през 1998 г. Благодарение на този мотор автомобилът може да развие максимална скорост от 250 км/ч, твърди самоукият инженер.

Прозорците на автомобила са взети от Mazda 323, а стъклата на вратите от BMW M3 E46. Предното стъкло е на Volkswagen Cady, а фаровете от Audi TT. Задните светлни са от Nissan Skyline GTR, а фаровете срещу мъгла – от BMW 318IS.

Африканският инженер не е пропуснал и съвременните технологии, като е създал приложение за мобилен телефон, с което автомобилът може да бъде стартиран от разстояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com