SEAT Leon Cross Sport се задвижва от двигателя на Golf R

10188
SEAT Leon Cross Sport се задвижва от двигателя на Golf R

В този нов модел няма нищо концептуално. Това е чист предсериен модел, който ще бъде качен на конвейра в следващите месеци. Единственото, което може да загуби, е мощният 300 к.с. двигател, с който се хвали пред публиката във Франкфурт.

SEAT нарича Leon Cross Sport концепция, но това е чист маркетингов ход, за да може след няколко месеца отново да се разшуми около модела, когато ни го покажат в готов за конвейра вариант, който няма да се различава много от този. Leon Cross Sport е част от проекта за разработка на нови модели, в който SEAT ще инвестира 3,3 млрд. евро за 4 години. Той предвижда на пазара да излязат три SUV модела, като първият ще е именно Leon Cross Sport.

SEAT Leon SC FR: По-емоционалното Audi A3 (тест-драйв)

Борбата срещу стереотипите обикновено е трудна, неблагодарна и понякога – опасна за здравето. Така например се смята, че яркият ц...

 

Моделът не е нищо друго, а повдигнат Leon. Клиренсът му е нараснал с 41 мм до 195 мм, за да може да влезе в сегмента на компактните кросовъри, където и сега е пренаселено. Виждаме характерните за сегмента елементи: разширени калници с гланцирани черни предпазители (като глатцът вероятно ще изчезне при серийния модел), по-агресивна предна броня с големи въздухозаборници (също в гланцирано черно), спойлер отзад и четири ауспухови накрайника.

 

Задвижването на модела се осигурява от 2,0-литровия бензинов турбомотор от „горещия“ Volkswagen Golf R, генериращ 300 к.с. Те се предават към 4-те колела посреством 6-степенна DSG трансмисия, а ускорението до 100 км/ч трае само 4,9 сек. Този мотор е вероятно да отпадне на етап „конвейр“, а към 4х4 задвижването ще се добави и версия само с предно.

Seat представи купе и хечбек Leon Cupra

Днес Seat представи Seat Leon Cupra и Cupra 280. Двата модела разчитат на 4-цилиндров, 2,0-литров TSI турбо двигател, който генерира ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com