Shelby GT350R Mustang връхлетя Детройт

33131
Снимки:

Camaro Z/28 трябва да започне да се оглежда, защото зад ъгъла злобната си муцуна показа готовият за екшън на пистата Shelby GT350R Mustang с 500+ „кончета“.

През последните няколко години изложението в Детройт бе по-скоро скучно, отколкото атрактивно, но сега тази тенденция е нарушена (за щастие), като звездата, която блести с най-ярка светлина, е Ford. Преди време компанията заяви, че спортната й гама ще се промени драстично. И бомбата бе хвърлена: компанията представи възродената легенда Ford GT40. Но това не е единственото. Сега на ред е последното творение на Shelby, идващо във формата на GT350R Mustang.

 

Легендата е жива! Ford GT40 разтърси Детройт

Господи. Боже. Мой! Ford не са се шегували, когато заявиха, че спортната им гама ще стане много по-добра в близко бъдеще. Доказателство...

Описан като „най-готовия за пистата уличен Mustang, произвеждан някога“, моделът ще бъде лансиран на пазара по-късно тази година, „предлагайки пистови качества, които никога преди това не сме виждали от Mustang“, благодарение на „иновации в аеродинамиката, шасито и олекотяване на каросерията.“

 

Аеродинамичният пакет за Mustang включва нов вентилиран преден капак, агресивен дифузьор, вентилирани калници за намаляване на турбуленцията около колелата, странични прагове. Предният сплитер е ревизиран с цел максимизиране на притискащата сила, като е добавен напълно нов карбонов заден спойлер. Естествено, че отпред и отзад се открояват „кобрите“, традиционните за Shelby ивици, както и червените спирачни апарати.

 

Ford извади тежката артилерия с Shelby GT350 Mustang

След редица тийзъри на върховния Mustang, Ford дръпна покривалото от потентното пони. Особено внимание тук заслужава атмосферният V8 5,...

Звярът се задвижва от най-мощния атмосферен V8 двигател на Ford. Той е с обем 5,2 литра и генерира над 500 „коня“ и 542 Нм. Свързан е с 6-степенна механична скоростна кутия стандартно и тунингован Torsen диференциал с ограничено приплъзване. Електронно контролираният въздухо-маслен охладител на диференциала, монтиран отзад, поддържа „идеални температури по време на пистово шофиране“.

 

Други подобрения са 19-инчовите карбонови джанти, с което Ford става първият голям производител, предлагащ този тип джанти като стандартно оборудване. Климатикът е отстранен, както и стерео системата, задните седалки, подовата кора и облицовка на багажника, камерата за движение на заден ход и комплекта за авариен ремонт на спукана гума, за да се намали теглото на автомобила. Благодарение на това, автомобилът е 59 кг по-лек спрямо Shelby GT350 Track Pack.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com