Skoda Vision C Concept е предвестник на нов модел

65815
Skoda Vision C Concept е предвестник на нов модел

През годините Skoda се установи като подразделението на VW Group за практични автомобили. Това обаче не е достатъчно, защото компанията се препозиционира и вече не може да се определи като нискобюджетна марка. А с Vision C Concept се дава ясна заявка за бъдеща поява на премиум 5-врато купе. Дори се очаква серийният вариант на този концепт да се появи през 2016 г. Skoda смята, че се отваря ниша между Octavia и Superb, която би следвало да се запълни от въпросното купе.

 

Skoda VisionC ни подготвя за Octavia Coupe

Преди десетилетие Skoda бе известна с опростените си автомобили и ниски цени. Компанията бе Dacia на своето време. Сега обаче Skoda нау...

От вида й може да се предположи, че Skoda иска да се приближи до емоционалния външен вид на SEAT. Освен бъдещ модел, този концепт демонстрира и бъдещата дизайнерска посока, в която ще поеме компанията от Млада Болеслав.

 

По отношение на механиката е ясно, че концепцията стъпва на модулната MQB платформа, която е в остовата на VW Golf, Skoda Octavia, SEAT Leon и Audi A3. В двигателния й отсек е монтиран 1,4-литров турбо двигател. Той генерира 110 к.с. и се задвижва от бензин или природен газ. На газ разходът му е 3,4 л/100 км, а емисиите СО2 – само 91 г/км. Ако тези данни са ви познати, то това е защото сте чели за VW Golf TGI и Audi A3 G-Tron.

По отношение на интериора от Skoda се задоволяват на този момент да кажат, че той ще е достатъчен за комфортното пътуване на четирима възрастни и техния багаж.

Skoda Octavia 1,6 TDI: Партньор за цял живот (тест-драйв)

Не съм предполагал, че ще направя това заключение, но този ден дойде: новата Skoda Octavia е прекрасна. Някои дори я определиха като на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com