Следващият GT-R ще разчита на хибридно задвижване

773
Следващият GT-R ще разчита на хибридно задвижване

Бензинов двигател и електромотор (поне един) – това ще стои в основата на супер динамиката, която се очаква от следващото поколение на „Годзила“. Това разкри главният творчески директор Широ Накамура.

Фейслифтът на GT-R бе показан преди няколко месеца на салона в Ню Йорк, но феновете се интересуват от едно: дългоочакваният наследник на един от най-успешните супер автомобили през последното десетилетие. R36 ще разчита на напълно нов дизайн с цел оптимизиране на аеродинамиката. Пред Automotive News Накамура казва, че Nissan трябва да модифицира височината и широчината на автомобила, за да постигне по-добри пропорции, а всяка промяна ще бъде с цел подобряване на динамичните параметри на модела.

Годзила връхлита с 20 к.с. повече и променен дизайн (видео)

Ню Йорк тръпне пред мощта на „Годзила“, последното превъплъщение на R35, преди японският производител да извади напълно нов...

Накамура вярва, че настоящият GT-R, който бе представен още през 2007 г., е устоял на времето заради своя дизайн, който не е копирал нито един друг модел. Той вярва, че, ако дизайн департаментът на Nissan създаде дизайн, който „се опита да улови някаква тенденция, той ще остарее с времето.“ Затова може да очакваме, че новият GT-R отново ще предложи уникален дизайн.

Една от основните цели пред инженерния екип е подобряване на ефективността на 3,8 V8 битурбо двигателя, поради което Накамура споменава, че не бива да се изненадваме, ако двигателят бъде електрифициран, за да направи „Годзила“ по-екологичен. Но хибридният задвижващ тракт няма да цели само понижаване на емисиите, той трябва да донесе по-екстремна динамика. Проблемът, който крие този подход, е в допълнителното тегло, а настоящият модел не може да се каже, че е лек със своите 1778 кг.

Накамура не казва кога да очакваме следващото поколение на GT-R, но може да предполагаме, предвид скорошния фейслифт, че R36 няма да се появи преди края на 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com