Superb Combi e акцентът на щанда на Skoda

6724
Superb Combi e акцентът на щанда на Skoda
Снимка: Христо Петров

Преди по-малко от месец Skoda отбеляза своята 120-годишнина! Посетителите на салона могат да видят новия флагман на марката, както и да участват в игра, наградата в коята е уикенд за двама на Боровец с Skoda Rapid.

Със своята сто и двадесет годишна история Skoda Auto се нарежда сред 5-е най-стари производители на автомобили в света. Историята ни отвежда до 2014 г., когато марката за пръв път продаде над 1 млн. автомобила. Плановете обаче са това производство да нарасне до 1,5 млн. годишно до след 2-3 години. За това трябва да спомогне пазарната инвазия, която марката ще предприеме. Акцентът на салона са Superb и Superb Combi, но в скоро време очакваме и два нови кросоувъра от Skoda. За тях обаче друг път.

Червеното е на мода: Mazda с три премиери на салона

На Автомобилен салон София 2015 Mazda е подредил изцяло червена експозиция от автомобили, като за пръв път широката публика може да вид...

 

Дизайнът е само първото нещо, което впечатлява в новия Superb. Другото е фактът, че той използва модулната MQBb платформа на VW Group. Тя е позволила на инженерите да запазят общата дължина почти непроменена, но са увеличи междуосието с цели 80 мм. Резултатът е, че пътниците на втория ред седалки се радват на огромно пространство за краката, нещо, с което може да се похвалят лимузините. Инженерите са добавили и 30 л към иначе огромния багажник, който вече е с обем 625 л. И това на фона на намаленото с до 75 кг общо тегло на автомобила, факт, който после се отразява от бордовия компютър.

Впечатление в интериора прави качеството на материалите, както и характерното за Skoda ергономично и интуитивно оформление на таблото и централната конзола. Последната е много изчистена и изглежда добре с големия цветен дисплей в центъра си

В областта на задвижването Skoda традиционно предлага голям избор: в случая говорим за осем турбо агрегата (5 бензинови и 3 дизелови). Голямата новост, с която може да се похвали Superb, е адаптивното шаси DDC.

Megane GT и Talisman повеждат атаката на Renault

Компания на най-новите модели на Режията в Интер Експо Център им правят Kadjar и електрическият Zoe, чийто продажби започват в България...

 

Новата Skoda Superb Combi предлага най-щедрото интериорно пространство в сегмента. Моделът предлага най-добрите параметри по отношение на пространството в областта на главата за пътниците отпред и отзад (995 и 1001 мм съответно). Мястото в областта на краката пък е почти два пъти по-голямо в сревние с най-близкия му конкурент... Но най-важното е обемът на багажника, който е 660 литра (с 27 л в сравнение с предишния модел) – нов еталон в класа. Когато задните седалки се сгънат, този параметър достига до страхотните 1950 литра.

Правилата на играта на Skoda са много прости. Трябва да се снимате с любимия си модел на марката на автосалона. След това публикувате снимката във „Фейсбук“ страницата на Skoda. Първите 20 снимки с най-много харесвания на тях, ще участват в томбола за голяма награда – уикенд в Боровец със Skoda Rapid.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com